Vladimir Draghia – 121,000 de rezultate, in 0,33 de secunde. Google stie multe – Vladimir Draghia burlacul cu al sau trandafir plin de promisiuni, Vladimir Draghia cel de pe insula emisiunii “Sunt celebru, scoate-ma de aici”, Vladimir Draghia actorul din “Narcisa Salbatica”… Dar despre Vladimir Draghia, autorul volumului “Dragoste n-are plural” sau despre cel care-si petrece dupa-amiezile langa un pahar de vin bun in bacania “Rod”, nici macar Google nu poate sa vorbeasca pe-ndelete. Asa ca InstaGlam l-a provocat pe poetul si barbatul Vladimir Draghia la o discutie sincera despre dragoste, rime si elefanti. Ce-a iesit nu e o licenta poetica:

InstaGlam: Descrie-te intr-un haiku- cine esti, de fapt, Vladimir Draghia?
Vladimir Draghia:
Primavaratic
in nuante ruginii
anotimpul cinci​

I: Burlacul-celebru-scapat-dintr-o -insula-si -care-a-dansat-printre stele sau actorul-poet-cu-multe-cotloane necunoscute-inca? Bipolaritatea acestor imagini este confuzanta – care din ele este mai aproape de adevar?
V.D: Habar n-am. Nu caut adevarul. Cred ca nici nu exista. Sunt toate. Si nici ​macar asta nu-i devarat.​

IMG_4062

I: Rime contemporane – spune-mi cu ce mai rimeaza in zilele noastre urmatoarele notiuni:
eleganta
V.D:
prestanta?​
femeie
V.D:
idee
barbat
V.D:
celibat​
iubire
​V.D:
orbire​
cuplu
​V.D:
cvadruplu
timp
V.D: ​
contratimp
compromis
V.D:
​interzis​
renuntare
V.D: 
detasare​

IMG_3640

I: Care a fost reactia oamenilor dupa ce au vazut ca scrii poezie? Dar dupa ce au vazut si videoclipul piesei cu acelasi nume?
V.D:  Cei care vor sa ma complimenteze imi spun ca sunt surprinsi, dar probabil ca nu isi dau seama ca surprinderea jigne​ste​. ​Am invatat sa nu ma hranesc cu aprecierile oamenilor. In felul asta sunt la adapost si de deprecierile lor. Incerc sa fiu​ autonom.

I: Dragoste nu are plural – sa inteleg ca nu crezi in jumatati? Cum vede Vladimir Draghia dragostea?

V.D: Cred ca lucrurile au importanta pe care le-o dai. ​ Nu mi-am cimentat o viziune despre nimic. Imi tot schimb punctul de vedere in functie de factorii externi. Sunt atat de multi si suntem atat de vulnerabili, incat nu cred ca ar trebui sa fim siguri de nimic. Cu atat mai putin de ceea ce inseamna dragostea.

I: Ce alte notiuni si-au pierdut pluralul (sau nu au avut niciodata) in societatea moderna?
V.D: Sunt prea crud. Nu-mi pot da cu parerea despre s​ocietatea moderna. ​M​a depaseste subiectul. Despre dragoste am tot dreptul. Oricine a fost indragostit poate tipa despre si la​ dragoste.

I: Cand te-ai indragostit prima data cu adevarat si daca ar fi sa reprezinti intreaga experienta (moment) cu o melodie, care ar fi aceea?
​V.D: Tin minte prima deceptie in dragoste, nu prima indragosteala. Ciudat, nu? Cred ca asta spune mult despre marimea ego-ului meu inca din copilarie. Prin “Dragoste n-are plural” deja am incercat sa spun cam care-i treaba cu indragosteala.

I: Ce te atrage la sexul frumos?
V.D: Tot.

I: Ai fost vreodata abordat de o femeie – sau esti adeptul convingerii ca barbatul este cel care deschide dansul?
V.D: Nu mi s-a intamplat niciodata. Pe bune?

I: Ai facut sport de performanta, ai jucat in filme, in reality-show-uri, ai scris poezie – stiu ca limita este cerul, dar ce planuri ai in urmatoarele luni?
V.D: Mi-ar placea sa ​patentez masinaria de ​descif​rat​ formele din nori.

IMG_2956

I: Autor preferat, carte preferata si citita de muuuulte ori si poezie preferata.
V.D: Abia acum am inceput sa recitesc unele carti. Mai am mult de citit. Imi place “Eleganta ariciului”, nu stiu cine a scris-o, “Mecanica inimii”, “Cel m​ai mic sarut pomenit vreodata”, ambele scrise de Mathias Malzieu. Nu-mi place sa spun ce carti citesc. Sunt informatii destul de ​intime​.

I: Cati elefanti ai acasa?
V.D: Un singur elefant.

I: Ce mananci in pat cand ploua?
V.D: Ce mananc si cand nu ploua.​ Cand ploua ies din casa.

I: Ce culoare are poezia?
V.D: Ce culoare vreau eu!

IMG_4061

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata