Bijuteriile sunt o continua sursa de fascinatie pentru femei. Le admira, le doresc, le primesc si le poarta, intodeauna dorindu-si noi piese pentru colectiile lor. Instaglam va prezinta astazi bijuteriile semnate de Utopic Art (utopicart.blogspot.ro) , brand sub care se ascunde Mona Vulpoiu, o femeie care iubeste arta si care crede ca ceea ce iti place sa porti nu are nicio legatura cu tendintele momentului.

Instaglam: Pasiunea pentru bijuterie – de unde vine si cum ai ajuns sa o cultivi?
Utopic Art: Pasiunea vine dintr-o obsesie proprie pentru bijuteriile de la fondul plastic . Cand eram mica, prietena mamei mele avea o colectie fascinanta de bijuterii pe care o studiam mereu cand mergeam in vizita . Cand am ajuns in Bucuresti, am inceput sa experimentez cu tot felul de materiale, in dorinta de a creea niste cercei unici exact asa cum m-ii imaginam si nu-i gaseam nicaieri. Am inceput sa fac cercei pentru mine si prietenele mele, iar de acolo a fost doar un pas pana la o productie serioasa .

 

Utopic Art  (bijuterii)
Utopic Art (bijuterii)

I: Iti place sa creezi bijuterii sau sa si porti?
U.A: Imi place sa creez doar ce as vrea eu sa port, nefiind niciodata in pas cu tendintele . Si evident ca mi-ar placea ca toate piesele create sa ramana la mine . Niciodata nu se intampla asta . Din 9 ani de accesorii si bijuterii create, obiectele de care chiar nu am reusit sa ma despart sunt doua inele, un colier si o brosa . Atat. Ma gandesc mereu ca eu am posibilitatea de a-mi face oricand ceva si ideea aceasta se transforma intr-o continua amanare . Dar da , le-as purta pe toate.

I: Ce materiale preferi si care sunt tehnicile pe care le folosesti?
U.A: Imi plac toate materialele . Toate, abolut toate . Preferatele sunt metalele, dar in cei 9 ani cred ca am ajuns sa lucrez cu toate materialele. Unele mi-au placut si am mers impreuna o perioada mai mare, iar cu altele nu am rezonat si le-am abandonat pe parcurs. La metal imi place sa descopar si sa combin tipuri de prelucrare, sa dau texturi obiectului in functie de ce reprezinta el. Practic, prin tehnica aleasa si prin finalitate sa-i creez povestea din spate cu toate detaliile ce-l vor defini.

I: Aveti un designer de bijuterii sau o casa la care va uitati admirativ?
U.A: Imi plac multi artisti, nu neaparat designeri de bijuterii .Toti sunt speciali si la fiecare gasesti o lume frumoasa expusa in tehnici diferite . Dar nu am un designer favorit.

Utopic Art  (bijuterii)
Utopic Art (bijuterii)

I: Ce va inspira?
U.A: Viata, creatia, bucuria de a fi aici.

I: Cum este consumatorul roman de bijuterie contemporana? Putem vorbi de un profil?
U.A: Consumatorul roman de bijuterie contemporana este rar . Sunt foarte putini cei care gusta  si mai putini cei care poarta doar ca sa fie mai diferiti. Multi inca nu inteleg diferenta dintre bijuteria de autor si gablont .

I: Exista dintre bijuteriile create pana acum una care s-a ales cu o poveste speciala?
U.A: Sincer, toate au o poveste speciala. Cred in ele si le lucrez din inima . Sunt ca si copiii mei, nu as putea sa spun despre unul ca este mai special decat celalalt.

IMG_9450

Prev1 of 12Next

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata