Radu Jude a castigat sambata seara, in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin, trofeul  Ursul de Argint pentru cea mai buna regie. Regizorul a primit aceasta distinctie pentru filmul “Aferim!”.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

In momentul in care i-a fost inmanat premiul, Radu Jude a multumit intregii echipe langa care a lucrat si a transmis un mesaj institutiilor cinematografice din tara, carora le-a spus ca filmul romanesc are nevoie de mai mult sprijin.

Din distributia filmului fac parte actorii Victor Rebengiuc, Luminita Gheorghiu, Serban Pavlu, Cuzin Toma, Teodor Corban (a primit o nominalizare la “Ursul de Argint” pentru cel mai bun actor), Alexandru Bindea,  Alexandru Dabija, Mihaela Sirbu, Dan Nicolaescu si Alberto Dinache.

Radu Jude este regizorul lungmetrajelor  “Cea mai fericita fata din lume” (distins, printre alte premii, cu Premiul pentru Cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival) si “Toata lumea din familia noastra” (castigator al mai multor festivaluri internationale, printre care si al Festivalului International de Film Anonimul).

Iata mai jos trailerul international al peliculei „Aferim!”:

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata