Unghiile cu gel se dobandesc prin aplicarea unui strat de gel special, pe unghia naturala. Gelul devine din ce in ce mai dur cu fiecare strat aplicat pe unghie expus la lumina unei lampi UV. El poate dura pe unghie intre 2 si 3 saptamani. La acest tip de manichiura se apeleaza daca ai unghiile sensibile sau pur si simplu vrei ca lacul sa reziste mai mult.  Beneficiul principal al  acestei proceduri este protejarea unghiilor fata de factorii externi, care in mod natural ar degrada manichiura mult mai repede (expunerea repetata la detergenti si substante degresante, lucrul cu vopsele si lacuri etc).

Cum se aplica:

Prima oara se curata foarte bine unghia naturala, dupa care se aplica un primer care este lasat sa se usuce. Mai departe se aplica primul strat de gel, care trebuie lasat 3 minute sub lumina UV. Acest proces se repeta de 2 sau 3 ori, pana cand se ajunge la culoarea dorita. la final, unghia se catifeleaza cu niste pile si ustensile speciale.

poza articol

Cum se indeparteaza gelul?

Daca alegi sa iti faci singura aceasta procedura, informeaza-te bine inainte. Gelul folosit pentru acest tip de manichiura se inlatura greu si ai nevoie de niste ustensile mai dure, care iti pot distruge unghia. Recent, a aparut un nou tip de gel care “se absoarbe singur”, este mult mai delicat si mult mai usor de inlaturat.

Despre siguranta unghiilor cu gel

Inainte sa iti faci acest fel de manichiura, asigura-te ca nu esti sensibilita sau alergica la substantele utilizate in proces. Ca in toate procedeele cosmetice, verifica salonul unde ti se va aplica gelul (intreaba cliente, viziteaza forumul site-ului) si ai grija ca toate ustensilele ce vor fi in contact cu pielea mainilor si cu unghiile sunt dezinfectate corespunzator.

Sursa foto: www.pinterest.com

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata