Opera din Paris, cladire care masoara 120.000 de metri patrati si 12 etaje, din care 5 subterane, este lucrarea arhitectului Charles Garnier. Planul sau a fost ales din 171 de propuneri si astazi, cladirea este un panaceu pentru unele dintre cele mai complexe reprezentatii la nivel mondial.

Noul director al Operei Nationale din Paris, Benjamin Millepied are in plan deschiderea unui nou capitol in ceea ce priveste perceptia actului artistic, mai ales ca are in spate o serie de nume care au facut istorie pe scena acestui edificiu – Rudolf Nureev, Sylvie Guillem, Isabelle Guerin etc. “Predecesorul meu, Brigitte Lefevre a ridicat nivelul de inovatie al repertoriului Operei in asa masura incat simt ca audienta este foarte receptiva la nou. Vorbim despre Paris, ceea ce inseamna ca, din punct de vedere artistic, pot sa risc”, a declarat Millepied pentru Vogue.

La 37 de ani, Benjamin are o cariera stralucita – balerin principal al New York City Ballet si coregraful a 18 spectacole de balet, montate de companii de balet celebre (ABT, Baletul National Olandez etc). Tot el este autorul coregrafiilor din pelicula Black Swan, a lui Darren Aronofsky, pe platourile carora si-a intalnit si sotia, nimeni alta decat Natalie Portman.

Debutul sau ca director artistic al Operei Nationale din Paris se va face in iarna lui 2015, cand sunt asteptate mai mult de 170 de reprezentatii ale unor spectacole consacrate de balet. Dintre spectacolele noi, in numar de 7, unul va fi creatia lui Millepied, care va colabora pentru el cu Muhly, cu designerul Alber Elbaz si cu artistul Philippe Parreno.

In turul minunatei cladiri a Operei Nationale din Paris, fotografiat de Annie Leibovitz, Millepied a avut-o ca muza pe gratioasa Natalia Vodianova. Va lasam sa descoperiti acest regal de frumusete in galeria de mai jos.

Sursa: Vogue.com

natalia 2

Prev1 of 4Next

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata