Daca pana in prezent alcoolul era prezentat ca un adevarat bau-bau pentru fertilitatea masculina, iata ca ultimele studii in domeniu au scos la iveala faptul ca un consum moderat de alcool de calitate amelioreaza si imbunatateste functia reproductiva masculina.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Studiul apartine Universitatii Rochester din New York, care a chestionat 753 de barbati cu varsta medie de 35 de ani, aflati sub tratament impotriva infertilitatii in perioada 2003-2011. Acestia au fost rugati sa raspunda la o serie de intrebari legate de consumul de alcool, fumat, viata sexuala si gradul ei de satisfactie.

Rezultatele au scos la iveala faptul ca aproape 75% dintre subiecti beau alcool cu regularitate, acestia avand si cele mai bune performante sexuale si un grad de satisfactie mult peste cei care nu beau. Mai mult, riscul de a suferi de disfunctii erectile este mai mare la nebautorii de alcool.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Studii conexe asupra fertilitatii masculine consiliaza barbatii sa manance regulat carne rosie, care ar ajuta la cresterea densitatii spermatozoizilor, si sa consume cat mai rar bauturi cofeinizate, care inhiba fertilitatea.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata