Turmenicul, un ingredient minune pentru sanatatea ta

Turmenicul, un ingredient minune pentru sanatatea ta

In India, turmenicul este considerat un panaceu pentru o multime de probleme – raceli, ten acneic, dureri de articulatii. Turmenicul face parte din familia mirodeniilor si este un ingredient de baza al mancarurilor exotice, in special curry.

Un studiu dat publicitatii de CNN il claseaza in topul alimentelor-minune, el avand, pe langa vitamine si minerale, proprietati anti-inflamatoare, antibacteriene si antivirale. Mai mult, se pare ca turmenicul impiedica dezvolatrea celulelor canceroase si consumul sau regulat poate preveni aparitia bolii Alzheymer, el imbunatatind fluxul sangvin cerebral.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Consumat fara procedee termice care sa-i distruga calitatile, turmenicul ajuta la detoxifierea ficatului, accelereaza metabolismul si reduce depunerile de colesterol de pe artere.

Pentru sezonul rece, in care racelile sunt frecvente, este recomandata o bautura numita haldi ka doodh, adica lapte cu turmenic. Acest amestec, cu gust puternic si aromat, va tine gripa la distanta si va va scuti de drumuri la farmacie.

Pentru prepararea sa aveti nevoie de o cana de lapte dulce, o jumatate de lingurita de turmenic, o lingura de miere, un praf de cardamon, o pastaie de vanilie, putin ghimbir, cateva cuisoare si un varf de piper negru. Incalziti laptele, adaugati pe rand turmenicul, mierea, ghimbirul si restul mirodeniilor, amestecand usor pe foc timp de 3-4 minute. Serviti aceasta bautura calda, cu inghitituri mici, ca pe un medicament preventiv, suta la suta natural.

 

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu