Telefon, tableta, calculator. internet – mijloacele de comunicare ale lumii contemporane mint frumos: sunteti mereu aproape unul de celalalt, atat de aproape incat sunteti mai straini ca oricand.

Aceasta este tema proiectului fotografic semnat de Eric Pickersgill intitulat “Removed”. In acest proiect, Eric a imortalizat oamenii hipnotizati de ecranul telefonului, dar in cadrele finale a ales sa indeparteze telefonul. Imaginile surprinse de acesta au un puternic mesaj social, iar impactul vizual este fantastic – oamenii, dezumanizati, privesc in gol, ca niste zombie. Nu degeaba circula o gluma pe internet zilele acestea “am vazut un om intr-o cafenea – nu butona telefonul, nu avea tableta cu el. Isi bea pur si simplu cafeaua si se bucura de ea. Cred ca era psihopat”.

Momentul care a inspirat acest proiect a fost o scena surprinsa de Eric intr-un restaurant: “Langa mine statea o familie atat de disparata. Nimeni nu vorbea. Tatal si cele doua fetite priveau fiecare in telefonul lor. Mama, singura si profund intristata, privea pe fereastra. Cred ca asistam la ceea ce este doar inceputul unei drame produse de experienta tehnologiei. Intr-un final, satula, mama si-a scos si ea telefonul si a intrat pe net”.

Iata fotografiile lui Eric Pickersgill:

 

r1 r2

r3 r4

r5 r6

r7 r8

r9 r10

Sursa: dangerousminds.net

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata