Povestile copilariei raman o sursa continua de inspiratie pentru regizorii hollywoodieni. Dupa Scufita Rosie (“Red Riding Hood”), Alba ca Zapada (“Snow White and the Huntsman” si “Mirror, Mirror”) si mai recenta adaptare dupa Frumoasa din Padurea Adormita (“Maleficient”), e randul Cenusaresei sa ia drumul marelui ecran. Astfel, Disney a anuntat filmul “Cinderella”, in care rolurile principale le vor reveni lui Lily James – Cinderella, lui Richard Madden – printul, lui Cate Blanchett – mama vitrega si Helenei Bonham Carter – zana cea buna.
Regia va fi semnata de Kenneth Charles Branagh, de al carui nume se leaga productiile “Thor” și ” Iron Man-2″.

1

De costume se va ocupa Sandy Powell, laureata a trei premii Oscar. Ea este responsabila de crearea liantului intre viziunea regizorului britanic si suflul fresh adus de actori personajelor. Sursele sale de inspiratie sale sunt legendarul scenograf al epocii de aur hollywoodiene Adrian (a conceput iconica rochie albastra a personajului Dorothy interpretat de Judy Garland), Hubert de Givenchy si a sa rochie creata pentru Audrey Hepburn si imaginea lui Catherine Deneuve in “Belle de Jour” in tinutele lui Yves Saint Laurent. “Cea mai creativa parte este sa imbraci personajul negativ, iar cea mai dificila, sa imbraci personajul pozitiv” , crede Sandy Powell, citata de vogue.com. “Pe Cenusareasa nu am vazut-o imbracata in carpe, asa cum apare in cartile pentru copii. Mi s-a parut mai firesc sa poarte aceeasi rochie, care in timp sa se uzeze “, spune costumiera.

Sursa: vogue.com
Sursa: vogue.com

Sandy Powell imbina in procesul creativ o buna cunoastere a istoriei costumului si o doza de spontaneitate specifica artistilor. Materialele alese de ea sunt de regula cautate in boutiq-urile din intreaga lume, constante fiind doar matasurile foarte scupe din Italia.
In ceea ce priveste rochia de bal adusa de zana cea buna, aceasta este o mica bijuterie, compusa din suprapuneri de matase foarte fina in diverse nuante de albastru si mov. Condurul norocos al Cenusaresei este realizat integral din cristal si este rodul colaborarii cu Swarovski. Punctul de plecare in realizarea lui a fost o pereche de pantofi de la 1890, gasita de Sandy intr-un muzeu din Northampton.

Sursa: vogue.com
Sursa: vogue.com

Trailerul filmului, aici:

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata