CEO-ul Apple, Tim Cook a declarat astazi, 30 octombrie, intr-un articol publicat in Bloomberg Businessweek ca este mandru ca este gay. “Ca sa fiu clar: sunt mandru ca sunt gay si consider ca a fi gay este unul dintre cele mai importante daruri pe care mi le-a dat¬†Dumnezeu.” CEO-ul Apple a adaugat ca multi dintre angajatii companiei stiu deja ca este gay si ca asta nu le-a schimbat in vreun fel comportamentul fata de el.

Tim Cook a recunoscut ca decizia de a face public faptul ca este homosexual nu a fost una usoara, pentru ca prefera ca detaliile despre viata lui privata sa ramana ale lui, dar ca si-a dorit sa transmita cat de uriasa este nevoia de egalitate. “Nu ma consider un activist, dar imi dau seama cat de mult am beneficiat eu de pe urma sacrificiilor altora. Asadar, daca a auzi ca CEO-ul Apple este gay poate ajuta pe cineva care lupta pentru a-si gasi propria identitate, sau daca aduce confort cuiva care se simte singur, sau daca inspira oamenii sa nu renunte la lupta pentru drepturi egale, atunci merita sa imi sacrific nevoia de intimitate,” a scris Cook.

Compania  este recunoscuta pentru sustinerea drepturilor egale si a diversitatii. Anul acesta, Tim Cook si Apple au participat la San Francisco Pride Parade, iar anul precedent, acesta a publicat un editorial in Wall Street Journal in care cerea Congresului sa aprobe actul impotriva discriminarii la locul de munca. Compania Apple s-a opus, in mod public, unei propuneri legislative din statul Arizona care ar fi permis companiilor sa refuze angajati pe motive religioase.

“Compania pe care am norocul sa o conduc lupta de mult timp pentru resapectarea drepturilor omului si pentru egalitate. Vom continua sa luptam pentru valorile in care credem si sunt de parere ca orice CEO al acestei companii, indiferent de gen, rasa sau orientare sexuala ar face acelasi lucru. Si eu, personal, voi continua sa lupt pentru egalitatea oamenilor pana cand voi muri,” a mai scris Tim Cook.

Citeste si 15 vedete de la Hollywood care au declarat ca sunt bisexuale

Tim Cook, Apple: “Sunt mandru ca sunt gay” Sursa: YouTube

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata