The Grand Budapest Hotel, marele castigator la Premiile BAFTA 2015

The Grand Budapest Hotel, marele castigator la Premiile BAFTA 2015

Duminica, 8 februarie, nu a fost doar noaptea industriei muzicale, ci si a cinematografiei. Daca peste Ocean se decernau Premiile Grammy, la Royal Opera House din Londra  se decernau Premiile BAFTA, cele mai importante distinctii ale cinematografiei britanice. Gazda evenimentului ajuns la cea de-a 68-a editie a fost Stephen Fry.

Marele castigator al editiei a fost filmul “The Grand Budapest Hotel”, al lui Wes Anderson, care si-a adjudecat cele mai multe premii – in total 5 trofee: “Cel mai bun scenariu original”, “Cele mai bune costume”, “Cea mai buna regie artistica”, “Cel mai bun machiaj si hairstyling” si “Cea mai buna muzica originala”.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Drama  “Boyhood” a iesit castigatoare la categoriile “Cel mai bun regizor” (Richard Linklater), “Cea mai buna actrita in rol principal” (Patricia Arquette) si “Cel mai bun film”.

Biografia lui Stephen Hawking – “The Theory of Everything”, a obtinut 3 premii – “Cel mai bun actor” (Eddie Redmayne), “Cel mai bun film britanic” si “Cel mai bun scenariu adaptat”. Un moment emotionant al serii a fost acela in care Stephen Hawking a urcat pe scena pentru a inmana premiul pentru “Cele mai bune efecte speciale” filmului “Interstellar: Călătorind prin univers/ Interstellar”.

Marele perdant a fost filmul “The Imitation Game”, care, desi a primit nominalizari in 9 categorii, nu a obtinut niciun trofeu.

Juliane Moore a primit trofeul pentru “Cea mai buna actrita in rol principal “, pentru prestatia sa din “Still Alice”.

Premiul pentru “Cel mai bun actor in rol secundar” a fost adjudecat de J.K. Simmons pentru rolul din “Whiplash”, regizat de Damien Chazelle. Acest film, realizat in 19 zile, a luat si trofeele pentru “Cel mai bun montaj” si “Cel mai bun sunet”.

La categoria “Cea mai buna imagine” a iesit invingatoare pelicula “Birdman”, iar premiul pentru debut a plecat catre Jack O’Connell, un actor de 24 de ani.

Sursa: Facebook.com
Sursa: Facebook.com

 

Cel mai bun documentar a fost desemnat “Citizenfour”, iar “Cea mai buna animatie” a fost “The Lego Movie”.

Sectiunile “Cel mai bun film strain”  si “Cel mai bun scurtmetraj britanic” au fost dominate  de filmul polonez “Ida” si, respectiv, de productia animata “Pride”.

 

 

 

 

 

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu