Duminica, 8 februarie, nu a fost doar noaptea industriei muzicale, ci si a cinematografiei. Daca peste Ocean se decernau Premiile Grammy, la Royal Opera House din Londra  se decernau Premiile BAFTA, cele mai importante distinctii ale cinematografiei britanice. Gazda evenimentului ajuns la cea de-a 68-a editie a fost Stephen Fry.

Marele castigator al editiei a fost filmul “The Grand Budapest Hotel”, al lui Wes Anderson, care si-a adjudecat cele mai multe premii – in total 5 trofee: “Cel mai bun scenariu original”, “Cele mai bune costume”, “Cea mai buna regie artistica”, “Cel mai bun machiaj si hairstyling” si “Cea mai buna muzica originala”.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Drama  “Boyhood” a iesit castigatoare la categoriile “Cel mai bun regizor” (Richard Linklater), “Cea mai buna actrita in rol principal” (Patricia Arquette) si “Cel mai bun film”.

Biografia lui Stephen Hawking – “The Theory of Everything”, a obtinut 3 premii – “Cel mai bun actor” (Eddie Redmayne), “Cel mai bun film britanic” si “Cel mai bun scenariu adaptat”. Un moment emotionant al serii a fost acela in care Stephen Hawking a urcat pe scena pentru a inmana premiul pentru “Cele mai bune efecte speciale” filmului “Interstellar: Călătorind prin univers/ Interstellar”.

Marele perdant a fost filmul “The Imitation Game”, care, desi a primit nominalizari in 9 categorii, nu a obtinut niciun trofeu.

Juliane Moore a primit trofeul pentru “Cea mai buna actrita in rol principal “, pentru prestatia sa din “Still Alice”.

Premiul pentru “Cel mai bun actor in rol secundar” a fost adjudecat de J.K. Simmons pentru rolul din “Whiplash”, regizat de Damien Chazelle. Acest film, realizat in 19 zile, a luat si trofeele pentru “Cel mai bun montaj” si “Cel mai bun sunet”.

La categoria “Cea mai buna imagine” a iesit invingatoare pelicula “Birdman”, iar premiul pentru debut a plecat catre Jack O’Connell, un actor de 24 de ani.

Sursa: Facebook.com
Sursa: Facebook.com

 

Cel mai bun documentar a fost desemnat “Citizenfour”, iar “Cea mai buna animatie” a fost “The Lego Movie”.

Sectiunile “Cel mai bun film strain”  si “Cel mai bun scurtmetraj britanic” au fost dominate  de filmul polonez “Ida” si, respectiv, de productia animata “Pride”.

 

 

 

 

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata