Pentru o familie care isi doreste achizitionarea unui caine adorabil si linistit, dar care sa nu fie de talie mare si sa nu necesite foarte multe ingrijiri din partea stapanilor, teckelul este una dintre cele mai bune variante.

Cainii din rasa teckel
Sursa: AKC.org

Teckelul este un caine de talie mica si medie, care este extrem de prietenos cu copiii, nu musca si nu latra aproape niciodata, deci nu iti va crea probleme de niciun fel, iar avand in vedere cat de putin mananca, abia il vei observa prin casa sau prin curte.

Comportamentul acestei rase este unul de apreciat, deoarece teckelii sunt niste caini foarte simpatici si loiali si se integreaza perfect in orice familie, chiar daca locuiesti la casa sau la bloc.

Citeste si despre cainii din rasa American Eskimo

Initial, acest caine era folosit la vanatoare de animale mici si pentru a pazi casa de diverse rozatoare daunatoare gradinii si a culturilor agricole din zona casei. Acesti caini sunt excelenti cand vine vorba de alungat soareci sau sobolani din gradina ta si astfel vei putea sta mereu linistit ca nu vei intampina vreodata aceasta problema.

Teckelii au o blana de culoare neagra, cu par foarte scurt, ceea ce ii face foarte usor de intretinut, ei nelasand par prin casa, iar burta lor maronie ii face extrem de caraghiosi si adorabili.

Fiind o rasa foarte veche, atestata si recunoscuta in anul 1885, in Germania, ea a trecut testul timpului si s-a dovedit a fi excelenta pentru companie, vanatoare si protectie impotriva roztoarelor din curte si gradina.

Orice iubitor de caine indrageste aceasta rasa simpatica, pentru ca teckelul este exact acel gen de caine care nu te va supara niciodata si iti va oferi mereu un prilej de bucurie, mai ales cand vei vedea ca te astepta la usa, plin de energie si de bucurie pentru ca te-ai intors.

Citeste si despre cainii din rasa bulldog francez

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata