Retelele sociale sunt acum locul unde se poarta disputele intre celebritati, unde se dau glas nemultumirilor si unde, deloc paradoxal se rezolva toate aceste situatii. Este cazul celei mai recente neintelegeri, declansata de decizia Apple de a nu plati artistilor drepturi de autor pentru cea mai noua aplicatie Apple Music, desi utilizatorii au dreptul la 3 luni gratuite.

Prima artista care a luat atitudine a fost nimeni alta decat Taylor Swift, care a raspuns acestei situatii pe contul sau personal de Tumblr, scrie The Guardian. Dupa ce a declarat ca Apple este unul dintre cei mai buni parteneri de business ai sai, creaind in permanenta noi modalitati de a interactiona cu fanii, Swift a declarat urmatoarele:

“Sunt sigura ca sunteti la curent cu faptul ca Apple va oferi 3 luni gratuite tuturor celor care se vor inscrie in Apple Music. Nu sunt sigura insa ca stiti si faptul ca Apple Music nu va plati textierii, producatorii sau artistii pe parcursul acestor 3 luni. Mi se pare un lucru uimitor, dezamagitor si complet in discordanta cu istoricul acestei companii vizionare si generoase.”

Sursa foto: theguardian.com
Sursa foto: theguardian.com

Artista a avut grija sa mentioneze faptul ca revolta sa nu are neaparat legatura cu ea, ci atentia sa se indreapta catre “trupele noi care tocmai si-au lansat primul hit si nu vor fi remunerate pentru succesul lor, catre tanarul textier care a reusit sa-si vanda prima piesa” si care ar avea o sansa daca ar fi platit.

Raspunsul Apple a venit la scurt timp, de pe contul de Twitter al VP-ului Apple pentru internet software, Eddy Cue: “Apple va avea intotdeauna grija ca artistii sa fie remunerati. Apple Music va plati artistii si in perioada de free trial. Te-am auzit @taylorswift13 si pe voi, artistilor indie. Love, Apple”.

 

 

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata