Odata ce ai decis ca vrei sa te schimbi, provocarea consta de fapt in modul in care o vei face. Foarte multi oameni cred ca rezolvarea unei probleme tine de intelegerea a ceea ce ti s-a intamplat sau ti se intampla de vrei sa iei o decizie catre schimbare. Cea mai practica abordare este sa te intrebi “ce”, mai mult decat “de ce”. Ce s-a intamplat de fapt si ce face ca problema sa persiste?

a613d702e699c18123076c7fd2c27760_large

Incercand sa schimbi anumite lucruri in relatiile de familie este destul de greu sa o faci pe cont propriu. Este mult mai bine sa implici si ceilalti membri ai familiei pentru rezolvarea problemelor. Oricum, multi oameni incearca sa se confrunte cu anumite situatii, prin negarea lor. Acestia pot chiar sa sugereze ca cine crede ca exista vreo problema, persoana in cauza este ori rau intentionata ori nebuna.

Asigura-te ca schmbarile vor functiona

Un mit destul de comun este faptul ca daca ceva reprezinta un factor negativ, atunci opusul lui inseamna ceva bun.  Atunci cand solutia pe care ai incercat-o nu functioneaza, o reactie comuna este de a incerca sa faci acelasi lucru din nou. Din pacate, acest lucru duce la o situatie in care solutia devine problema.

Un parinte ar putea incerca sa corecteze comportamentul copilului lor folosind ceea ce I se pare solutia cea mai buna, de exemplu prin trimiterea acestuia in camera sa. Copilul reactioneaza agresiv, iar parintele va mari pedeapsa. Astfel va incepe un cerc vicios in care pedeapsa devine problema inloc sa fie solutia.

Comportamentul logic dag res de multe ori, pe cand cel ilogic are succes de multe ori. Uneori trebuie sa faci mai putin pentru a da sansa celeilalte persoane sa faca mai putin.

Ce poti sa faci:

Poate fi temptant sa schimbi prea multe, prea repede. Studiile arata ca impartirea actiunilor in pasi mai mici au mai multe sanse de succes.

Stabileste-ti un scop – ce vrei, de fapt, sa realizezi? Cum va fi cand vei reusi sa faci aceasta schimbare? Cum vei sti cand ai reusit ce ti-ai propus?

  1. Ai grija ca scopul tau sa fie realist, sa poata fi indeplinit.
  2. Stabileste un deadline si revizuieste des pentru a verifica cum stai
  3. Imparte actiunile in pasi mai mici, mai usor de indeplinit
  4. Ofera-ti o recompensa pentru fiecare mic succes

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata