10679992_299315806937193_878833113147149282_oJoi, 23 octombrie, la Creart in sala Teatrelli, va avea loc evenimentul “Satul cu filme”, o seara de proiectie de filme scurte si expozitie de fotografii toate realizate în timpul rezidențelor artistice desfășurate pe timp de vară la Conacul Otetelisanu din satul Benești, jud. Vâlcea.

Organizatorii evenimentului sunt ARTOTECA și Fundația Domeniul Otetelișanu. Creart isi deschide portile la ora 19.00, iar intrarea este libera.

Attend here: https://www.facebook.com/events/985596264788367/ 

Despre Artoteca:

Program de susţinere şi finanţare a proiectelor artistice.

Pentru echipa Artoteca arta este, în mare măsură, o chestiune de gust, o emoţie, o formă de reacţie în faţa unei lucrări şi un răspuns al propriei noastre imaginaţii la mesajul transmis de imaginaţia altcuiva. Într-un singur cuvânt, arta este comunicare. Conştientizăm, pe de altă parte, efortul creativ al artiştilor şi vrem să îi facem să capete curaj, să comunice cu noi.

Căutăm arta autentică, incapabilă să ne lase indiferenţi, care ne poate determina să născocim metode inedite prin care să o arătăm lumii. Căutăm arta care merită să fie vizibilă şi eliberată către public, artă căreia să îi construim un traseu. Fie că vom organiza un centru expoziţional sau o serie de evenimente, training-uri, workshop-uri şi ateliere, ne dorim ca Artoteca să devină un cuvânt sinonim pentru ideea de spaţiu cultural dinamic, bazat pe colaborare, parteneriat şi schimb de idei. Vrem să asistăm la crearea unei comunităţi artistice efervescente şi care să fie reprezentativă pentru cultura autohtonă.

Un alt punct de interes al activităţii noastre, este promovarea artei la sate. Vom facilita accesul locuitorilor din zonele rurale la produsele culturii moderne şi îi vom implica pe aceştia în activităţi creative.  Considerăm că acest demers este esenţial pentru dezvoltarea personală, pentru exprimarea creativităţii şi asigurarea bunăstării.

Aşa cum noi suntem curioşi în faţa artei, vom încerca să antrenăm curiozitea şi receptivitatea tinerilor de la sate faţă de domeniu şi, de ce nu, să îi ajutăm să exploreze instrumentele cu ajutorul cărora se poate crea artă nouă.

Despre creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție:

În inima Bucureștiului, la câțiva pași de Piața Romană, vă așteaptă o locație chic unde fiecare spectacol se transformă într-o experiență unică.
Cu o capacitate de peste 70 de locuri, „teatrelli – theatre, music & more” își propune să ofere o alternativă culturală de calitate, într-un spațiu primitor și rafinat. În fiecare săptămână vă vom oferi spectacole de teatru, muzică şi dans susținute de reprezentanți de renume ai scenei românești.
Așezați comfortabil în fotolii rafinate veți putea urmări momente originale, producții inedite, dar și spectacole ce au primit deja ovațiile publicului.

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata