Artistul si designerul Florin Dobre isi prezinta noua colectie S/S 2016 ready to wear, denumita “Sbornicul”, sambata 14 noiembrie, orele 14.00, pe terasa mall-ului Promenada.

Colectia “Sbornicul – lucrarea mintii” este modul inovator al designerului Florin Dobre de a marturisi ca ultima si adevarata evadare a mintii si a sufletului este zborul inapoi acasa. Odata cu maturizarea, aripile devin mai intelepte, zborul este mai lin, piciorul de pe acceleratie se imblanzeste, invatam sa mai „calcam” si frana, sa fim stapâni pe volanul sufletului nostru si sa il conducem spre noi zari, pe „calea cea vesnica”, nelasandu-l sa mai pluteasca in deriva.

Florin Dobre a ales sa isi indrepte „zborul” atentiei spre autenticitatea romaneasca, ghidat de puterea si frumusetea romanilor simpli. Designerul vede adoptarea valorilor traditionale in spatiul modern ca pe o solutie de supravietuire, in contextul experimentului globalizarii spirituale si nu numai. “Nu vrem sa mai pedalam in gol, vrem sa zburam”, pare sa fie manifestul lui Florin Dobre.

12231271_10153231152227338_597827378_n

Colecția Sbornicul reprezinta o calatorie spre autentic. Designerul foloseste un croi simplu, usor de realizat si de purtat, insa puternic ca impact.

Liniile simple ale portului traditional au influente din Tara Hațegului si din Tinutul Padurenilor, unde au avut centrul politic stravechii daci. Acestia sunt singurii reprezentati cu portul lor pe columna lui Traian. Acest fond stramosesc care, in multe forme, a rezistat pana astazi, se regaseste in colectia lui Florin. Designerul imaginează propulsarea lui, cu putere, spre viitor.

Materialele folosite sunt produse de fosta fabrica Dorobantul, care, din pacate, după 129 de ani de la nasterea sa, in 1886, s-a inchis luna aceasta. Materialele au design unicat. Stofa, lana, bumbacul si inul fac parte si de aceasta data din colectie, taiate in clasicul croitorilor, „intinerite” de linia designerului si personalizate printr-un styling puternic, ca, de altfel, toate colectiile anterioare.

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata