Salata gustoasa cu orez, cirese si alune

Salata gustoasa cu orez, cirese si alune

Ce poate fi mai bun si mai delicios decat o salata racoroasa in acest anotimp atat de calduros? Pentru astazi iti propunem o mancarica foarte buna, lejera, usor de preparat, dar si foarte satioasa.

De ce ai nevoie?

Ingredientele pe care le punem in bol:

poza 1

1 cana de orez, cirese, alone, ceapa verde, frunze de menta, sare, piper, ulei de masline

Pentru sos:

Ulei de masline, ulei de alune, otet, o lingurita de miere, sare, piper verde

Cum se prepara?

In primul rand vei incepe cu orezul  pe care il vei fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj (sa nu uiti sa adaugi putina sare in apa care fierbe). De obicei se lasa pentru aproximativ 9 minute dupa ce apa a inceput sa dea in clocot. Inainte sa fiarba orezul, poti sa mai picuri vreo 2 lingurite de ulei de masline deasupra. Dupa ce s-a facut, il lasi undeva sa se raceasca.

Mai departe vei taia ciresele in jumatate, vei marunti ceapa si vei taia pe cat posibil alunele, dupa care toci cam 10 frunzulite de menta.

poza 2

In continuare vei prepara sosul pe care il pregatesti in bolul in care deja se afla legumele (sosul nu se pregateste separat, acesta se dezvolta in salata).

Asadar, vei pune toate ingredientele intr-un bol, impreuna cu orezul, peste care picuri niste ulei de masline, otet, ulei de alune, o lingurita de miere, sare, piper verde (totul dupa gust). La sfarsit, pentru o aroma interesanta poti sa mai storci si o jumatate de lamaie.

Dupa ce ai amestecat foarte bine toate ingredientele, este recomandat sat ii salata la frigider, deoarece aceasta se serveste rece.

Se poate servi atat simpla, in starea ei, cat si ca garnitura. O combinatie foarte buna cu aceasta salata ar fi niste macrou afumat de exemplu, sau niste pui la gratar. Pofta buna!

Sursa foto: www.kitchentreaty.com

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu