Salata de paste cu broccoli si afine

Salata de paste cu broccoli si afine

Salatele sunt cele mai delicioase mancaruri, atunci cand vine vorba despre preparate mai putin bogate in calorii si care nu necesita foarte mult timp de gatire. De asemenea, nu se folosesc atat de multe condimente ca la felurile de mancare pregatie in tigaie sau la cuptor.

Sursa foto: triedandtasty.com
Sursa foto: triedandtasty.com

Deobicei salatele contin numai legume, la fel cum preparatele facute cu paste fainoase sunt deobicei calde si au diferite feluri de sosuri sau carne in compozitie. De aceasta data iti vom propune un fel de mancare care intra in categoria salatelor reci si se combina foarte bine si placut cu pastele fainoase, amestecate cu legume si chiar si cu fructe.

In continuare iti prezentam o reteta delicioasa: salata de paste cu broccoli si afine, potrivita pentru o masa usoara sau un pranz light cu prietenii:

De ce ai nevoie:

1 pachet de paste fainoase (in functie de ceea ce iti dorest)

1 jumatate de ceapa rosie pe care trebuie sa o feliezi foarte finut

Broccoli crud, spalat si maruntit cu un cutit

1 cana de masline fara samburi

1 cana de afine uscate

150 de grame de bacon uscat, pe care trebuie sa il maruntesti, asa cum poti observa si in poza articolului

Pentru dressing:

50 de grame de maioneza (de preferat sa o faci de casa)

20 de grame de zahar

O lingura de otet

Zeama de la o jumatate de lamaie

Cum se prepara:

In primul rand vei gati pastele fainoase conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care intr-un bol mai mare vei combina toate ingredientele pe care ti le-am mentionat mai sus.

In continuare faci dressingul intr-un alt bol (amesteci foarte bine ingredientele pana cand devine o pasta omogena); torni pastele pe care le-ai clatit si le-ai scurs de apa, in bolul cu salata, adaugi si dressingul, dupa care amesteci foarte bine toata compozitia.

Ar fi de preferat sa lasi salata in frigider pentru o noapte intreaga, pentru ca toate ingredientele sa isi ia gustul fiecaruia.

Salata se scoate din frigider cu aproximativ 20 de minute inainte de servire. Se poate picura si putin ulei de masline inainte de servire. Pofta buna!

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu