Salata cu tortellini, pesto si sparanghel

Salata cu tortellini, pesto si sparanghel

www.thekitchenismyplayground.com
www.thekitchenismyplayground.com

Daca vrei sa pregatesti un fel de mancare mai special, cu care sa iti impresionezi musafirii, iti propunem o salata “mai altfel”, cu tortellini, pesto si sparanghel.

Este o salata foarte buna, satioasa si nu necesita un al doilea fel de mancare pe langa.

Ce ai nevoie:

1 pachet de tortellini

500 de grame de sparanghel

70 de grame de pesto (de cumparat sau de casa)

2 lingurite de ulei de masline extra virgin

100 de grame branza Parmesan

Sare si piper pentru gust

Cum se prepara:

Curata sparanghelul si inlatura capetele mici si dure, prin rupere, dupa care taie fiecare bucata de sparanghel in doua.

In continuare trebuie sa oparesti sparanghelul: pune niste apa la fiert intr-un bol; adauga sparanghelul si lasa-l sa se gateasca pentru aproximativ 3 minute (chiar daca apa nu da in clocot, este in regula; lasa-l doar trei minute in apa). Lasa sparanghelul sa se scurga intr-o sita mai mare, dupa care scufunda-l intr-un bol cu apa foarte rece (poate sa contina chiar cuburi de gheata). Lasa-l pentru doua minute in bolul respectiv, dupa care il scoti si il lasi la temperatura camerei, intr-un alt vas.

Mai departe vei gati pachetul de tortellini, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-au fiert, pune-i intr-un bol mai mare, impreuna cu pesto-ul si amesteca foarte bine intreaga compozitie (de retinut ca pesto-ul se adauga peste tortellini cand inca acestia sunt calduti).

Adauga si uleiul de masline extra virgin, branza Parmesan, sare si piper dupa gust si amesteca usor, pana cand toate ingredientele se combina intre ele si isi iau gustul unele de la celelalte. Pune un capac pe oala si scutur-o.

Lasa salata la temperatura camerei cam aproximativ 2 ore, dupa care poate si servita. Se poate orna cu busuioc si poti sa picuri si niste ulei de masline in fiecare farfurie cu salata. Pofta buna!

www.thekitchenismyplayground.com
www.thekitchenismyplayground.com

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu