Designerul Florin Dobre isi prezinta colectia “Romeo si Julieta” Fall -Winter 2015-2016, ready to wear, denumita “Romeo si Julieta”,  luni 18 mai, orele 19.30 la Teatrul National Bucuresti – Sala Pictura. Aceasta ultima colectie a designerului a fost inclusa in calendarul oficial- Romanian Design Week.

11203218_807998309296887_5626579805115622539_n

Colectia a fost inspirata de binecunoscuta piesa a lui W. Shakespeare din secolul XVI. Florin Dobre rescrie povestea si ne prezinta propria versiune a celei mai frumoase si cunoscute povesti de dragoste, folosind tesaturi romanesti de odinioara. Designerul nu poate accepta natura tragica a piesei originale si incearca sa dea intregii povesti o turnura optimista. Dragostea si frumusetea ei pot readuce speranta, iar acest lucru s-a incercat inclus in intreaga colectie.

Orginalitatea evenimentului va avea ca punct de plecare teatrul – fiecare model va intruchipa un personaj. Povestea prezentata este un amestec intre geniul Shakespearian si creativitatea designerului, laitmotivele sale fiind erosul si adevarul.

Provocat de tendintele prezentului in care predomina texturile futuristice si asimetriile, designerul incearca sa se intoarca la croiala clasica, la obiectele vestimentare simetrice, la taieturile curate ale croitorilor de moda veche. Materialele folosite sunt produse de catre Dorobantul SA, una din cele mai vechi si prestigioase fabrici de tesaturi din Romania,

Banii stransi in urma evenimentului vor fi donati catre Clinica Nera – Recuperare Oncologica http://www.clinicanera.ro/. Nera este prima clinica de recuperare oncologica din Romania care va incorpora si un centru de cercetari. Mai mult, clinica se va ingriji si de tratamentul bolnavilor de cancer in stadii initiale.

 

 

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata