Rochia de cocktail – auzim constant despre ea, este un must al oricarei garderobe si din ce in ce mai multe petreceri o cer ca dress-code. Dar cum arata si care sunt principalele sale atuuri?

Pentru inceput trebuie spus ca titulatura de “cocktail dress” a fost folosita pentru prima data de Christian Dior in 1940.

Sursa: Pinterest.com Rosie Huntington-Whiteley intr-o minunata rochie de cocktail
Sursa: Pinterest.comRosie Huntington-Whiteley intr-o minunata rochie de cocktail

In forma sa initiala, rochia de cocktail a fost lunga pana la glezne (daca lungimea sa se opreste deasupra gleznei, ea devine “tea dress”).

Lungimea sa a scazut o data cu schimbarea standardelor stilistice din moda, astazi rochia de cocktail fiind de regula asociata cu o rochie din material usor, cu o lungime pana la genunchi. Accesorizarea sa este intotdeauna discreta, fara piese statement care i-ar putea destrama mesajul de tinuta smart si clasic. In unele variante ale sale, ea poate avea mici detalii de dantela sau grafisme.

In intalnirile semi-formale, la care barbatii poarta costume de business, vestimentatia feminina se compune din rochii de cocktail putin mai pretioase, cunoscute ca tinute “good afternoon”.

Versatilitatea acestei rochii – impreuna cu un balzer usor ea poate forma o tinuta office lejera – o face potrivita pentru femeia moderna, al carui program incarcat nu permite schimbarea mai multor tinute in functie de oczaiile de peste zi.

Ca pont general, o garderoba in care predomina acest gen de rochii, este una moderna si utila, iar femeia care stie sa investeasca in rochii de cocktail calitative, va fi fericita posesoare a unor momente de care se va bucura fara bataie de cap, dar cu o imagine impecabila.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com
Prev1 of 5Next

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata