Rochia de cocktail este o un articol vestimentar pentru femei, care se poarta la petrecerile cu cocktail, la receptii si la ocazii semi-formale.

poza 1 www.pinterestdotcom

De cand a aparut aceasta tinuta, de-a lungul istoriei, lungimea rochiei de cocktail ajungea chiar pana la glezna. Cand are aproximativ 5 centimetri deasupra gleznei, este denumita “lungime de ceai”, iar cand este aproape de a atinge glezna, se numeste “lungime de balerina”, chiar daca cea din urma se incadreaza mai mult in categoria de rochii de seara.

poza 2 www.lightweddings.co.uk

Definitia moderna a rochiei de cocktail este de cele mai multe ori recunoscuta ca fiind o rochie mai scurta, lungimea fiind aproape de genunchi. Trebuie sa fie o tinuta “desteapta”, cum sunt rochiile negre (little black dresses). Aceasta poate sa aiba de asemenea si portiuni fine de dantela sau paiete care ii vor da un look mai aparte si vor fura ochii oricui, cu siguranta.

Pentru ocaziile semi-formale se recomanda rochia de cocktail mai putin elaborata si sofisticata. Varianta buna pentru evenimente mai putin fastuoase este sa recurgem la o rochie de cocktail mai scurta. Anterior mijlocului secolului 20’, acest gen de rochie era cunoscut sub numele sau titulatura de “dupa amiaza tarzie”. Cand domnii purtau tinute in genul business, doamnele si domnisoarele alegeau rochii precum cea mentionata mai sus.

La jumatatea secolului 20, cativa creatori de moda au inceput sa descrie rochiile de cocktail lungi ca fiind niste “costume care danseaza”, acestea fiind potrivite pentru dansurile formale, dar in niciun caz pentru baluri sau evenimente foarte fastuoase care necesita rochii pompoase.

Rochia de cocktail a fost prima oara mentionata de catre celebrul designer Christian Dior, care pe la sfarsitul anuilor 1940 a descris-o ca fiind un articol vestimentar care se poarta chiar in momentul in care incepe sa se insereze.


poza articol www,tdbridaldotcom

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata