Retete pentru micul dejun: muffins cu fulgi de ovaz si afine

Retete pentru micul dejun: muffins cu fulgi de ovaz si afine

Pentru micul dejun exista o multime de variante de mancaruri pe care le putem consuma ca sa ne luam portia necesara de energie pentru intreaga zi. De la mezeluri reci, lactate, cereal, iaurt, lapte, pana la fructe, legume, omlete, carnaciori, iar lista poate continua la nesfarsit.

Sursa foto:  www.myrecipes.com
Sursa foto: www.myrecipes.com

In Occident la micul dejun se consuma in special deserturi sau in orice caz, produse dulci. Acestea sunt deobicei servite alaturi de ceai, lapte sau iaurt.

Printre cele mai iubite si potrivite deserturi pentru micl dejn se numara si muffins-urile, care sunt absolut delicioase si nici nu necesita foarte mult timp sau perspicacitate pentru a fi facute.

In continuare, iti propunem si iti spunem cum sa faci niste muffins cu fulgi de ovaz si afine, absolut delicioase.

De ce ai nevoie?

150 de grame de fulgi de ovaz (macinati)

60 de grame faina neagra

80 de grame faine alba

2 lingurite scortisoara

1 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat

Jumatate de lingurita de sare

1 lingura zahar brun

400 de grame de lapte batut

2 lingurite de coaja rasa de lamaie

300 de grame de afine proaspete sau congelate

2 lingurita de zahar tos

2 oua

60 de grame de ulei

Cum se prepara?

In primul rand vei preincalzi cuptorul la 200 de grade, dupa care o sa amesteci fulgii de ovaz cu faina (ambele tipuri) si cu urmatoarele cinci ingredient ( zaharul, praful de copt, scortisoara, bicarbonatul si sarea).

Mai departe se mixeaza laptele batutu impreuna cu coaja rasa de lamaie, ouale si ulei, dupa care se adauga la compozitia precedent si se amesteca pana cand intreaga compozitie devine compacta. Se adauga afinele impreuna cu putina faine si se amesteca din nou.

Se imparte aluatul in forma de muffins, tapetate cu hartie de copt, se presara niste zahar tos deasupra si se pun la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

De retinut: pentru muffins se gasesc forme speciale in care se poate turna aluatul direct si astfel iti vei face munca mult mai usoara. Pofta buna!

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu