Reteta InsaChef – Clatite cu mere ca la Berlin

Reteta InsaChef – Clatite cu mere ca la Berlin

Pentru ca retetele noastre sunt urcate pe InstaGlam in fiecare joi, sunt tentata mai mereu sa va sugerez cate ceva ce-am gatit fie weekend-ul trecut, fie sa va spun ce-am de gand sa refac weekend-ul ce vine. Si pentru ca mai avem un singur weekend pana la cel de 1 mai, eu zic c-avem deja liber la distractie.

SAMSUNG CSC

Iar pentru mine distractia din farfurie la ora micului-dejun presupune clatite si iar clatite. Iar duminica ce-a trecut ne-am distrat cu o clatita enorma cu mere, pregatita dupa cum nemtii o pregatesc. Adica jumatate din timp pe aragaz si jumatate din timp in cuptor.
De ce-ai nevoie ca sa ajungi sa te rasfeti si tu cu clatite nemtesti cu mere:
doua oua
trei mere rosii
65 grame faina
cinci linguri zahar
doua linguri iaurt
100 ml lapte
un praf de sare, un praf de scortisoara
o lingurita esenta de vanilie

SAMSUNG CSC

Cum ajungi sa te si rasfeti cu aceste clatite nemtesti cu mere:
In primul rand ai de pregatit intr-un castron compozitia de clatite. Vei amesteca acolo faina, o singura lingura de zahr si sarea, urmand sa adaugi iaurtul, laptele, ouale si esenta de vanilie.
Merele le vei curata si taia cuburi, urmand sa le tragi la tigaie cu restul de patru linguri de zahar si praful de scortisoara. Tigaia o incingi pe foc mediu, urmand sa adaugi merele cuburi si sa le tii acolo pentru 8-10 minute, cat se inmoaie si se caramelizeaza usor.
Imediat ce scoti merele de pe foc, toarna-le intr-o tava unsa cu unt si deasupra lor adauga si amestecul de clatite. Da toata treaba la cuptor pentru 15-17 minute, la 220 grade Celsius, pana cand gigantica ta clatita cu mere va fi usor rumenita pe margini si bine coapta spre centrul ei.

Las-o la racit pentru circa un sfert de ora, rastoarn-o pe o farfurie intinsa si serveste clatita cu zahar pudra presarat pe deasupra.
Sper sa va placa si sa va intre si voua in repertoriu pe langa clatitele obisnuite. Daca nu ai chef sa dai o singura clatita mare la copt, incearca sa adaugi merele caramelizate in aluatul de clatite si prajeste-le individual, pe aragaz, sub forma de clatite frantuzesti.

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu