Reteta delicioasa pentru micul dejun: burritos

Reteta delicioasa pentru micul dejun: burritos

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si tocmai de aceea este necesar sa ii acorzi o atentie deosebita. Acesta trebuie sa fie bogat, pentru a-ti putea lua portia de energie care sa iti ajunga pentru o zi intreaga, pentru ca de la micul dejun iti vei incepe activitatea zilnica.

Cand vine vorba despre mancarurile de la micul dejun, acestea ar fi bine sa mai varieze de la o zi la alta. Cerealele cu lapte sau iaurt se numara printre favoritele micului dejun, la fel si alte lactate sau mezeluri. Fructele sunt de asemenea o varianta foarte buna de a fi consumate la micul dejun, la fel si ceaiurile, ouale sau tot felul de produse din carne, dar sa nu fie grase si prajite in mult ulei.

Pentru astazi iti propunem o reteta mai consistenta si foarte buna, pe care o poti pregati ca sa o servesti la micul dejun: burritos.

De ce ai nevoie:

Pentru pico de gallo:

2 rosii pe care le vei marunti, 60 de grame de ceapa verde maruntita, 60 de grame de patrunjel maruntit, 2 linguri de suc de lamaie proaspat, 1 lingura de sare, 1 lingura de piper negru, jumatate de piper rosu

Pentru burritos:

1 lingura de oregano,  jumatate de lingura de sare, jumatate de lingura de piper, 4 oua, 1 ceapa alba, 1 ardei chili maruntit, 4 lipii, branza Jack Colby maruntita

Sursa foto: www.myrecipes.com
Sursa foto: www.myrecipes.com

 

Pentru pico de gallo combina primele 7 ingrediente intr-un bol.

Pentru a prepara burritos, combina oregano cu urmatoarele 4 ingrediente mentionate mai sus, presara si putin piper rosu, pune-le pe toate intr-un bol si amesteca-le cu ajutorul unui tel.

Incalzeste o tigaie la foc mediu (cu putin ulei), adauga cele 4 oua (batute), ceapa si ardeii chili. Gateste-le pentru aproximativ 3 minute pana cand se fac ouale, amestecand incontinuu. Ia tigaia de pe aragaz si mai amesteca o data foarte bine compozitia de oua.

Incalzeste lipiile conform instructiunilor de pe ambalaj, imparte compozitia de oua in 4 si pune pe fiecare lipie in parte, iar deasupra cate 2 linguri de branza si aproximativ 1 sfert de cana de pico de gallo. Pofta buna!

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu