Reteta de Tiramisu

Reteta de Tiramisu

Tiramisu este un desert la mare cautare si veti observa ca aproape toate cafenelele si restaurantele le au cuprinse in meniu, la fel si cei care fac catering sau home delivery.

Tiramisu pare o prajitura complexa, insa poate fi realizata cu usurinta si acasa. Iata de ce aveti nevoie:

  • Jumatate de kilogram de piscoturi
  • Jumatate de kilogram de mascarpone
  • Patru oua
  • Opt linguri de zahar
  • Doua plicuri de zahar vanilat
  • Un sfert de litru de cafea racita in prealabil
  • Cacao
  • Un shot de Amaretto

De preferat ar fi ca ouale sa fie oua de tara pentru ca sunt mai mari si mai bune decat cele din comert. Va trebui sa le spalati bine sub jet de apa si apoi sa le separati – albusuri de galbenusuri.

Amestecati galbenusurile cu patru din cele opt linguri de zahar si cu plicurile de zahar vanilat. Separat bateti albusurile cu restul zaharului si un praf de sare. Dupa ce albusurile sunt foarte tari amestecati galbenusurile cu albusurile, cu shotul de amaretto si cu jumatate de kilogram de mascarpone.

Puneti cafeaua intr-un vas cu gura foarte larga si inmuiati pe rand fiecare piscot in cafea. Nu le tineti mai mult de 3 secunde si aveti grija sa fie rece cafeaua. In vasul in care veti pune prajitura la rece asezati primul strat de piscoturi si peste ele un strat de crema. Peste toate straturile de crema presarati cacao.

Lasati prajitura la frigider peste noapte. Se consuma doar in urmatoarele 24 de ore.

bilberry_tiramisu

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu