Reteta de salata Southwestern cu orez

Reteta de salata Southwestern cu orez

Pentru astazi ne-am gandit sa iti propunem ceva mai special: salata Southwestern cu orez. Este foarte colorata, gustoasa si reprezinta varianta ideala pentru a-ti impresiona musafirii cu o mancare mai deosebita. 

Sursa foto: diethood.com
Sursa foto: diethood.com

De ce ai nevoie:
Pentru salata de orez propriu-zisa
In jur de 200 de grame de orez
1 conserva de porumb dulce (pe care trebuie sa il scurgi de zeama si sa il lasi la uscat)
1 conserva de fasole neagra (pe care trebuie sa o scurgi si sa o lasi la uscat)
1 caserola de rosii cherry (pe care trebuie sa le tai in jumatate)
2 avocado, taiate bucatele
Frunze de patrunjel proaspat
Branza parmesan (optional)

Pentru dressing:
1 jumatate de cescuta de suc de lamaie proaspat
1 lingurita de ulei de masline
Sare si piper (se pune in functie de gust)

Cum se prepara:
In primul rand vei pune la fiert orezul, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-a gatit, scurge-l de apa in care a fiert si clateste-l cu apa rece, dupa care il lasi iar la scurs intr-o sita. Intr-un bol mai mare in care se va afla salata, pune orezul care s-a racit, porumbul dulce, boabele negre de fasole, rosiile cherry si bucatile de avocadao. Pune bolul deoparte.
Mai departe amesteca intr-un blender sucul proaspat de lamaie cu ulei de masline, sare si piper. Acesta este dressing-ul. Amesteca toate ingredientele din primul bol, adauga dressing deasupra (cat consideri ca este necesar) si amesteca din nou. Pastraza putin dressing pentru a picura deasupra salatei in fiecare farfurie, in momentul in care servesti mancarea. Se poate orna cu patrunjel si se serveste rece. Pofta buna!

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu