Reteta de pui la cuptor cu iaurt si usturoi

Reteta de pui la cuptor cu iaurt si usturoi

Carnea de pui este una dintre cele mai flexibile carnuri, pentru ca se muleaza foarte usor cu tot felul de ingrediente. Aceasta se poate combina cu legume, fructe sau chiar produse foarte dulci; la capitolul sosuri, poate ca nu exista niciunul care sa nu se potriveasca cu carnea de pui.

Pentru astazi iti propunem o reteta absolut delicioasa: pui la cuptor cu iaurt si usturoi.

poza articol

De ce ai nevoie:

4 bucati de piept de pui (jumatati)

Sare si piper (se pune dupa gust)

6 catei de usturoi (pe care ii toci sau ii maruntesti; poti folosi si o ustensila speciala pentru macinat usturoiul, insa daca il tai cu cutitul isi pastreaza mai mult din aroma si iuteala)

1 iaurt simplu

1 jumatate de lingurita de cimbru uscat

1 jumatate de ceasca de crutoane maruntite

Cum se prepara:

Iei bucatile de piept de pui si le bati foarte usor cu un ciocan special (dar nu atat de mult cum se face pentru snitele). Nu trebuie sa ajunga niste fasii subtiri; doar atat cat sa netezesti putin pieptul de pui.

Pune puiul intr-un bol mai mare si asezoneaza-l cu sare si piper. Pune bolul deoparte.

Intr-un bol separat, combina usturoiul maruntit cu iaurtul si cimbrul si amesteca-le pana cand devine o compozitie compacta si omogena.

Toarna compozitia de mai sus peste pui si unge-l foarte bine pana cand este acoperit cu totul. Acopera-l cu o folie alimentara si pune-l la frigider pentru aproximativ 5 ore.

Preincalzeste cuptorul la 375 de grade, dupa care scoate puiul din folie. Inlatura mixul de iaurt de pe pui si pune-l intr-o tava pe care o introduci in cuptor. Presara si crutoanele maruntite deasupra si lasa-l sa se coaca pentru aproximativ 45 de minute. Cand puiul prinde o culoare semi-maronie, il poti scoate din cuptor. Se poate orna cu lamaie, ceapa sau frunzulite de cimbru. Pofta buna!

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu