Simt ca noi n-am facut cu adevarat cunostinta. Pentru ca inca n-am apucat sa vorbesc despre pasiunea mea despre Nutella, o chestie fundamentala de-a mea. Trebuie sa ma credeti pe cuvant pentru ca n-am prea mult timp sa va povestesc de zilele din camin cand traiam doar cu un borcan de Nutella si unul de unt de arahide, pentru ca s-ar putea sa va sperie daca as recunoaste ca niciodata nu se termina un borcan inainte ca un altul sa i se alature si pentru ca, da, am fost cucerita de catre baiatul care s-a prins ca trebuie sa ma hraneasca constant cu Nutella.
Si cum altfel sa va conving pe voi altfel decat cu o reteta ce foloseste Nutella? Budinca cu Nutella suna bine?
Cele necesare pentru 3-4 portii decente de budinca sau o singura portie foarte egoista, precum a mea:
- 6 linguri pline de Nutella (circa 150 grame)
- 500 ml lapte
- 100 grame ciocolata neagra
- 20 grame unt
- 2 linguri de cacao
- 3 linguri zahar
- 4 linguri de amidon alimentar
- un praf de sare
- esenta de vanilie, optional
La treaba!
Incepem prin a combina intr-un castron mic amidonul, zaharul, cacaua si sarea. Laptele se incalzeste pe foc, intr-o craticioara, pana ca e fierbinte, moment in care jumatate din cantitate se varsa peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecam bine compozitia pana s-au topit zaharul si sarea integral, moment in care transferam lichidul rezultat peste restul laptelui din craticioara si-l ducem inapoi pe aragaz, la foc mediu.
Viitoarea budinca trebuie amestecata constant caci riscul sa se prinda de fundul vasului e aproape iminent. Si amestecam pana cand lichidul incepe sa se ingroase, la scurt timp dupa ce a atins punctul de fierbere.
In momentul in care s-a ingrosat suficient si seamana cu budincile din reclamele de la televizor, indepartam treaba de pe foc si adaugam tot ce e bun – ciocolata neagra, Nutella, untul si putina esenta de vanilie. Toate astea se incorporeaza bine, iar budinca ta de Nutela (ta-daaaa!) merge turnata in castronase si lasata la racit pentru circa 2-3 ore.
Si pentru ca suntem deja gata cu reteta de azi, va mai dau un detaliu despre pasiunea mea ciocolato-aluneasca-de-padure: evident ca eu n-am asteptat sa se raceasca si-am terminat una din presupusele portii cat inca iesea aburi din ea. Nutella FTW.