Reteta de chec cu smochine, sos de mere si migdale

Reteta de chec cu smochine, sos de mere si migdale

Daca iti este pofta de un desert gustos care nu necesita foarte mult timp de pregatire sau abilitati avansate in ale gatitului, iti propunem o reteta speciala: chec cu smochine, sos de mere si migdale.

Sursa foto: www.myrecipes.com
Sursa foto: www.myrecipes.com

Acest chec este perfect si pentru a-ti surprinde prietenii cu ceva delicios si destul de usor. Acesta se poate servi alaturi de niste ceai rece facut de casa.

De ce ai nevoie:

Pentru streusel (mix pentru presarat):

3 linguri de zahar brun

2 linguri de faina

2 linguri de migdale maruntite

1 lingura de unt racit, taiat in bucatele mici

1 lingurita de scortisoara

 

Pentru checul propriu-zis

1 cana de smochine uscate

1 jumatate de apa clocotita

1 lingura de faina

2 albusuri de ou

1 ou

3 sferturi de cana de suc de mere

1/3 cana de iaurt cu 0 % grasimi

1 jumatate de lingura de ulei de rapita

1 jumatate de lingura de zahar granulat

1 lingura de scortisoara

255 de grame de faina

1 jumatate de lingura de extract de migdale (esenta)

1 praf de copt

Jumatate de lingura de sare

1 jumatate de cana de migdale maruntite

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 350 de grade.

Mai departe vei incepe sa prepari streusel-ul, combinand primele 5 ingrediente intr-un castron (le amesteci foarte bine cu o furculita).

In continuare incepi sa faci aluatul: combina smochinele cu jumatatea de cana de apa fierbinte si lasa-le sa stea 30 de minute. Unge cu unt 2 tavi pentru chec si presara si niste faina deasupra, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca.

Pune albusurile impreuna cu celalalt ou intr-un bol si amesteca-le cu ajutorul unui mixer. Adauga sucul de mere, iaurtul, niste ulei, esenta de migdale si zahar, dupa care le amesteci foarte bine.

Intr-un bol mai mare pune cele 255 de grame de faina cu ingredientele care ti-au ramas si amesteca-le cu un tel. Scurge smochinele de apa si marunteste-le.

Adauga smochinele si amestecul cu suc de mere in compozitia cu faina si le amesteci pana cand se omogenizeaza.

Imparte aluatul pentru cele 2 tavi si presara amestecul de streusel peste aluat. Lasa compozitita la coacere pentru 55 de minute (la 350 de grade), dupa care cu ajutorul unei scobitori poti verifica daca checul este gata sau nu (daca scobitoarea este curata dupa ce o scoti din interiorul checului, inseamna ca este facut). Pofta buna!

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu