Reteta de burgeri rai, dar buni. Cu carne de curcan

Reteta de burgeri rai, dar buni. Cu carne de curcan

Mi-am impresionat prietenii duminica seara, cand au venit la noi sa urmarim un meci. Si vreau sa dau secretul mai departe: I-am impresionat cu niste burgeri frumosi si gustosi care nici nu contineau carne de porc, secretul succesului la un astfel de preparat.
Ei erau gata de hranit, eu aveam niste carne de curcan si niste verdeturi de irosit si ne-am potrivit de minune.

Reteta de burgeri cu carne de curcan
De ce-ai nevoie pentru circa 6 burgeri sanatosi – in marime si-n continut:
• 600 grame carne tocata de curcan
• 1 legatura de leurda
• 1 legatura de ceapa verde
• 2-300 grame de spanac proaspat
• ulei de floarea soarelui
• chifle pentru burgeri
• sare + piper
• toppings precum ceapa, rosii, castraveciori murati, salata si toate sosurile posibile din casa

SAMSUNG CSC
Cum se fac acesti circa 6 burgeri sanatosi – in marime si-n continut:
Se toaca marunt leurda, ceapa verde si spanacul si se amesteca verdeturile cu carnea tocata de curcan, ajustand amestecul cu sare, piper si alte condimente ce-ti mai trec prin cap.
Cat timp incingi o tigaie grill pe foc si-o ungi cu putin ulei de masline, formeaza chiftelutele pentru burgeri din amestecul de carne, tinand cont ca ele se micsoreaza odata gatite termic.
Chiftelele pentru viitorii burgeri se prajesc la grill, cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii si crocante la exterior. Cu ele inca fierbinte, se taie chiflele in jumatati, se prajesc putin la toaster si se asambleaza burgerii sub ochii musafirilor, asta mai ales dupa ce i-ai consultat in privinta topping-urilor dorite.
Ca idee, al meu a avut multe rondele de ceapa, castraveti murati, sos de usturoi si sos picant si-a facut toti banii. Data viitoare cand vrei sa incerci un burger, fa-ti de cap si customizeaza-l cu orice vrei, incepand de la tipul de chifla, carnea ce-o vrei si, mai ales, topping-urile.

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu