Reteta de briose cu merisoare si germeni de grau

Reteta de briose cu merisoare si germeni de grau

Printre varietatile de deserturi care exista, un fel foarte apreciat de catre toata lumea sunt briosele. Pe langa faptul ca nu sunt greu de preparat, acestea sunt foarte gustoase si ce este cel mai interesant e faptul ca poti combina o multime de ingrediente intre ele.

Sursa foto: www.myrecipes.com
Sursa foto: www.myrecipes.com

Pentru astazi iti propunem o reteta de briose care nu prezinta un grad de dificultate de preparare, ridicat si are in compozitie niste ingrediente foarte interesante: merisoare si germeni de grau.

Reteta pe care ti-o propunem este usoara si din punct de vedere al compozitie si este numai buna pentru a fi servita la un pranz mai light alaturi de prieteni sau familie.

Se poate servi impreuna cu niste ceai rece facut de casa:

De ce ai nevoie:

1 jumatate de cana de faina

1 jumatate de cana de germeni de grau (cruzi)

1 jumatate de cana de merisoare indulcite

1 lingura de praf de copt

1 lingura de bicarbonat de sodiu

1 lingura de scortisoara

1 jumatate de lingurita de sare

1 sfert de lingurita de nucsoara

2 linguri de zahar brun

1 sfert de lingura de ulei

1 lingura de coaja rasa de portocala

1 jumatate de suc proaspat de portocale

2 oua

1 lingura de zahar turbinado

 

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 375 de grade, dupa care combina faina cu urmatoarele 8 ingrediente intr-un bol mai mare si amesteca-le cu ajutorul unui tel sau cu un mixer. Fa o adancitura in mijlocul compozitiei.

Mai departe combina zaharul brun, uleiul, coaja rasa de portocale si ouala si amesteca-le foarte bine. Adauga compozitia de ou in cea de faina si mixeaza-le pana cand se omogenizeaza.

Imparte compozitia in 12 recipiente speciale pentru briose si presara zahar turbinado deasupra. Coace-le la 375 de grade timp de 17 minute. Pofta buna!

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu