Reteta de briose cu afine si mix de migdale

Reteta de briose cu afine si mix de migdale

Cand vine vorba despre deserturi exista o varietate foarte larga de combinatii si gusturi, care mai de care mai sofisticate si apetisante, insa pentru astazi iti propunem o reteta destul de simpla cu un rezultat absolut delicios: briose cu afine si mix de migdale.

poza articol

Desertul pe care ti-l propunem este numai potrivit pentru a-ti impresiona familia sau prietenii.

De ce ai nevoie:

Pentru briose:

2 cani de faina

1 cana de ovaz

1 cana de zahar granulat

1 praf de copt

1 lingura de bicarbonat de sodiu

1 jumatate de lingura de sare

2 cescute de iaurt de vanilie cu 0 % grasimi

1 jumatate de cana de lapte scazut in grasimi

3 linguri de ulei

2 esente de vanilie

1 ou

1 jumatate de cana de afine

 

Pentru mixul de migdale:

1 sfert de cana de faina

1 sfert de cana de migdale maruntite

1 lingura de zahar brun

1 lingura de unt topit

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 400 de grade.

Pentru prepararea brioselor combina faina cu ovazul, zaharul granulat, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea intr-un bol mai mare si amesteca-le foarte bine cu un mixer sau cu un tel, dupa care fa o adancitura in mijlocul compozitiei. Combina iaurtul, laptele, uleiul, vanilia si oul si amesteca-le cu un tel. Adauga aceasta compozitie in cea cu faina si mixeaza-le pana cand se omogenizeaza. Pune si afinele.

Imparte compozitia cu ajutorul unei linguri in niste recipiente speciale pentru briose (cate 2 linguri in fiecare).

Pentru prepararea mixului de migdale combina faina cu migdalele, zaharul brun si untul. Presara din acest mix peste fiecare spatiu in care ai pus aluat pentru briose.

Lasa-le la copt la 400 de grade pentru aproximativ 15 minute. Lasa-le la racit in niste tavi pentru 10 minute si serveste-le la temperatura camerei. Pofta buna!

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu