10599522_1469401183333899_873710021401549228_nLuna octombrie se anunta plina de evenimente culturale. Va recomandam sa incepeti turul evenimentelor din aceasta toamna cu “Mizantropul” care se joaca la Teatrul Notarra pe 8 octombrie de la ora 19.30. (Facebook Event aici.)

Asociația OPERA PRIMA în parteneriat cu Fundația Dignitas și Teatrul Nottara, cu sprijinul ArCuB – prin programul de finanțare București 555 – și PMB, prezintă PREMIERA spectacolului MIZANTROPUL de Moliére, în regia lui Alexandru MÂZGĂREANU. Premiera va avea loc în data de 8 octombrie, orele 19.30, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara.

Piesa Mizantropul este un text actual, care vorbește despre ipocrizie, fast și reușită prin orice mijloace, în contrast cu sentimentele sincere, adevărul și truda. Pornind de la aceste teme, regizorul Alexandru Mâzgăreanu a creat un spectacol despre high-class-ul contemporan, despre o lume perversă, rea și dominată de ideea de competiție.

Spectacolul aduce în prim plan o echipă de tineri creatori de teatru, vârfuri ai generației lor. Pe lângă cheia regizoarală modernă, un element important ce dă un suflu proaspăt piesei lui Moliére, este interpretarea tinerilor actori, fiecare dând o notă de inedit personajului pe care îl interpretează. Totodată, această premieră prilejuiește și debutul tinerei actrițe Clara Popadiuc, în rolul Éliante.

Din distribuția spectacolului fac parte Anca DUMITRA – Célimène, Dan RĂDULESCU – Alceste, Alexandru CĂLIN – Philinte, Șerban GOMOI – Clitandre, Vlad UDRESCU – Acaste, Sorin DOBRIN – Oronte, Sorina ȘTEFĂNESCU – Arsinoé, Clara POPADIUC – Éliante (debut) și Alexandru SUCIU – Basque.

Traducerea textului a fost realizată de Doru MAREȘ, coregrafia este semnată de Arcadie RUSU iar ilustrația muzicală și muzica originală de Alexandru SUCIU. Decorul a fost realizat cu sprijinul TWINS STUDIO.

Asociația OPERA PRIMA este o organizație de drept privat, neguvernamentală, apolitică, independentă și autonomă ce are ca scop inițierea, organizarea și sprijinirea acțiunilor și programelor de dezvoltare profesională și culturală. Asociația a fost înființată în anul 2012 din dorința de a ajuta tinerii artiști în evoluția lor.

Parteneri ai proiectului:
ArCuB – Program cultural București 555 – www.arcub.ro
Primăria Municipiului București – www.pmb.ro
Fundația Dignitas – www.fundatiadignitas.ro
Teatrul Nottara – www.nottara.ro
Twins Studio – www.twinsdesign.ro

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata