Pulpe de rata la cuptor

Pulpe de rata la cuptor

Am gasit de curand in magazin ceva ce mi-a ridicat semne de intrebare – pulpe de rata. Rata a ramas dintotdeauna un mister pentru mine, iar misterul s-a tot adancit odata ce rata asta a devenit un etalon al bucatariei frantuzesti si are, in jurul ei, tot felul de povesti nemuritoare.

Ideea e ca mi-am cumparat un pachet cu doar doua pulpe de rata si am plecat spre casa cu toate intentiile bune vis-a-vis de carnea mea din sacosa. Si daca eu mi-am gatit primele mele pulpe de rata la cuptor, va provoc si pe voi sa gatiti un tip de carne sau un ingredient care v-a intimidat mai mereu.

SAMSUNG CSC

De ce-am avut nevoie in aventura mea cu cele doua pulpe de rata:

  • evident, cele doua pulpe de rata
  • 5-6 catei usturoi
  • o lime
  • sare, piper si fulgi de chilli
  • rozmarin (proaspăt sau uscat, de care iti convine)

Cum m-am descurcat in aventura mea cu cele doua pulpe de rata:

Mi-am pregatit intai pulpele pentru aventura vietii lor – spalate bine, uscate cu prosoape de hartie si crestate pe partea cu piele, folosind un cutit bine ascutit. In cazul in care sub pulpele astea arunci si niste cartofi in tava, grasimea lor divina se va scurge pe ei si ii va binecuvanta cu gustul acela unicat pentru care francezii se dau in vant si pentru care scot multi bani din buzunar.

Am asezat totusi pulpele in tava, fara cartofi sub ele, le-am stropit cu sucul de la lime, le-am asezonat cu sare, piper si fulgi de chilli, iar la final am aruncat si cateii de usturoi, unii intregi, altii injumatatiti, cat sa fiu sigura ca vor contribui la aroma. Si, precum era sa uit si in timp ce pregateam pulpele, era sa uit sa zic de rozmarin. Presara-l deasupra pulpelor si mai joaca-te si cu alte verdeturi precum chives sau patrunjel, daca ai si vrei.

SAMSUNG CSC

Am dat pulpele la cuptorul preincins la 180 de grade – circa 40 de minute acoperite cu folie de aluminiu si circa altele 30 de minute fara – suficient ca pulpele sa devina crocante si aurii. Un adevarat canard a’l orange, doar ca nu intreaga rata si fara portocala. Insa suficient de elevat in comparatie cu toti puii ce mi-au trecut prin bucatarie.

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu