Pulpe de pui cu mustar Dijon si lime

Pulpe de pui cu mustar Dijon si lime

Puiul e cel mai usor de gatit si cel mai comun in acelasi timp si de-asta de multe ori o sa ti se para plictisitor sa-l pregatesti sau sa-l consumi. Asa ca propun sa facem astazi pulpe de pui la cuptor, dar sa le schimbam putin gustul. Am ales combinatia de mustar, mustar Dijon in special, cu suc si coaja de lime ca sa ne distraga de la gustul obisnuit al puiului.

Pulpe de pui cu mustar Dijon si lime
Pulpe de pui cu mustar Dijon si lime

Ingrediente necesare pentru o masă de prânz:

  • 5-6 pulpe inferioare de pui / ciocanele
  • 3-4 linguri de mustar Dijon
  • 1-2 linguri de maioneza light
  • 1 lime
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper

Cum se prepara:

Pulpele de pui trebuie sa le speli bine si sa le usuci apoi cu servetele de bucatarie pentru ca amestecul de mustar si lime sa adere bine pe pielea puiului.

Separat vei pregati o marinada rapida care va include mustarul Dijon sau mustar obisnuit, de care ai la indemana, sucul de la o lime si coaja rasa a acestuia, maioneza, cateii de usturoi tocati marunt si condimentele cu care-ti ajustezi gustul dupa plac.

Pulpe de pui cu mustar Dijon si lime
Pulpe de pui cu mustar Dijon si lime

Cat incingi cuptorul la 190 de grade, vei sta putin sa te gandesti. Pentru ca la punctul asta ai de manjit efectiv pulpele de pui cu sosul in cauza, poti fie sa lasi pielea pe ele, dar sa stii ca nu va deveni crocanta si delicioasa sau poti sa indepartezi pielea si sa pui marinada in direct contact cu carnea ca sa-i lase toate aromele bune.

Sa spunem ca eu am lasat pielea pe pulpe sperand la mai multa aroma din grasimea respectiva si rau nu am facut, dar asta ramane la alegerea fiecaruia. Si dupa 40 de minute, cat au stat pulpele la cuptor, intr-o tava unsa cu putin ulei, n-am avut niciun regret. Poate doar ca n-am facut suficienta salata cat sa-mi tina companie la doua copanele, atat.

Ne vedem saptamana viitoare! 🙂

Pulpe de pui cu mustar Dijon si lime
Pulpe de pui cu mustar Dijon si lime

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu