Duminica seara, 22 februarie, a fost una importanta pentru lumea cinematografica – la Los Angeles a avut loc cea de-a 87-a Gala a Academiei de Film Americane, in care s-au decernat Premiile Oscar 2015. Gazda evenimentului a fost actorul Neil Patrick Harris.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Premiul pentru “Cel mai bun actor” i-a revenit lui Eddie Redmayne, pentru prestatia sa din “The Theory of Everything”, unde il interpreteaza pe Stephen Hawking.

Asa cum era de asteptat, Oscarul pentru interpretare feminina in rol principal i-a revenit actritei Julianne Moore, pentru filmul “Still Alice”. Acesta este primul Oscar castigat de  Julianne Moore, dupa ce in trecut a fost nominalizata de cinci ori la celebrele distinctii.

Filmul “Boyhood” si-a adjudecat premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin (Patricia Arquette). Patricia Arquette a avut un discurs care a primit ovatii din partea publicului, ea atragand atentia asupra dificultatilor pe care le intampina femeile incercand sa balanseze viata profesionala cu cea familiala.

Actorul J.K. Simmons a primit statueta de aur pentru “Cel mai bun actor in rol secundar” pentru “Whiplash”, film care si-a mai adjudecat 2 trofee – cel pentru “Cel mai bun mixaj de sunet” si “Cel mai bun montaj”.

Productia “Birdman”, a lui Alejandro Gonzalez Iñárritu, a fost marele castigator, luand celebra statueta la categoriile “Cel mai bun film”, “Cel mai bun regizor”, “Cel mai bun scenariu original” si “Cea mai buna imagine”.

dazed digital
Sursa: dazedigital.com

 

Productia “The Imitation Game”  a plecat acasa cu Oscarul pentru “Cel mai bun scenariu adaptat”, iar “The Grand Budapest Hotel” si-a adjudecat premiile pentru “Cea mai buna coloana sonora”, “Cel mai bun hairstyling si machiaj”, “Cea mai buna regie artistica” si “Cele mai bune costume”.

Filmul “Interstellar” a primit premiul pentru “Cele mai bune efecte vizuale”.

“Cel mai bun cantec” a fost desemnat “Glory” (John Legend&Common), de pe coloana filmului “Selma”, iar la categoria “Cel mai bun documentar” a iesit castigator “Citizenfour”.

Oscarul pentru “Cel mai bun film strain” i-a revenit productiei poloneze “Ida” (primul film polonez distins cu Oscar), iar cel pentru “Cea mai buna animatie” a ajuns la “Big Hero 6”.

Sursa: deadline.com
Sursa: deadline.com

Unul dintre discursurile de acceptare impresionante a fost cel al lui Paweł Pawlikowski, regizorul dramei “Ida”, care a invins in competitie filmul “Leviathan” (o satira la adresa regimului Putin): “Aw, God. How did I get here? We made a film about—as you saw, black and white—about the need for silence and withdrawal from the world and contemplation. And here we are at this epicenter of noise and world attention. Fantastic, you know, life is full of surprises. (…) I’m honored, surprised and overwhelmed.”

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata