Prajitura cu banane

Prajitura cu banane

Prajitura cu crema de banane este un desert usor de preparat, foarte gustos si care nu necesita o pregatire speciala. Merge de minune alaturi de o ceasca de cafea proaspata si de o dimineata insorita.

Pentru aceasta reteta, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru blat – 100 grame de unt, 150 de grame de zahar, un ou, 200 grame de faina, 50 de grame de nuci macinate, un praf de copt si un praf de sare.

Pentru crema de banane – 2 linguri de apa, un plic de gelatina, 200 ml lapte, un baton de vanilie, 3 galbenusuri, 50 grame de zahar, o lingura de amidon, 100 grame de frisca, 3 banane pasate. La decorarea prajiturii se pot folosi fulgi de migdale sau nuca macinata.

Se amesteca unutul cu zaharul intr-un bol, apoi se adauga oul, nucile macinate, faina care se cerne putin cate putin si se incorporeaza in amestec, praful de copt si sarea. Se va obtine un aluat, care se va lasa la odihnit in frigider timp de o ora.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Dupa acest interval, din aluat se va intinde o foaie, care se va aseza apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru a obtine un aluat copt uniform, adaugati peste foaia de placinta o hartie de copt si cateva boabe de fasole – acestea vor impiedica aparitia denivelarilor. Dupa ce se coace aluatul, se vor indeparta atat hartia, cat si boabele de fasole.

Intre timp, intr-un vas se va pune la fiert laptele, impreuna cu batonul de vanilie. Se vor adauga apoi galbenusurile frecate cu zahar si amidonul, amestecand in continuu laptele, cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand totul are consistenta unei creme groase, se va pune la racit.

Odata ajunsa la temperatura camerei, crema se completeaza cu gelatina preparata in apa rece, cu bananele pasate si cu frisca. Se omogenizeaza cu grija, pentru a pastra o textura aerata, spumoasa si seintinde cu o spatula peste foaia de placinta.

Se serveste rece, garnisita cu fulgi de migdale, pudra de fistic sau nuci pisate. Pofta buna!

 

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu