Echipa ARCEN vă invită la un traseu-cultural de toamnă prin Mahalaua Mătăsari, duminică, 5 octombrie, de la 5 după-amiază, traseu care se va încheia cu ceai cald în Home Mătăsari, unde va avea loc un Dialog despre ”Femeia din Bucureștii Secolului al XIX-lea”.

În cadrul traseului-cultural veți afla „Povestea Mahalalei Mătăsari”. Punctul de plecare al traseului este Home Mătăsari (str. Mătăsari nr. 17).
Traseul măsoară 1 km și se va desfășura pe străzile: Mătăsari – Matei Elina Voievod – Matei Voievod – Agricultorilor – Bâlciului, cu retur pe strada Mătăsari.

Traseul cultural prin Mahalaua Mătăsari cuprinde povești despre Bucureștiul interbelic și mahalalele sale (Mătăsari și Obor), despre Târgul Moșilor, negustori, producătorii de mătăsuri, despre băcănii și crâșme, despre femei, librării și primari, dar include și istoria primului tramvai electric din București.

Traseul cultural prin Mahalaua Mătăsari face parte din proiectul ARCEN „Prin Bucureștii ce se duc…”, prin care încercăm să atragem atenția asupra vechilor cartiere ale Capitalei, ca insule de identitate care păstrează memoria Bucureştiului de altădată.

Pagina evenimentului: aici.

Foto:  Răzvan Bucur / facebook.com
Ghizii traseului-cultural de duminică, în care veți afla Povestea Mahalalei Mătăsari vor fi Edmond Niculușcă și Alberto Groșescu. Și tot ei vă așteaptă după traseu, în Home Mătăsari, să stăm de vorbă despre femeia din Bucureștii secolului XIX. Foto: Răzvan Bucur / facebook.com

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata