Placere nebuna cu David Munoz si al sau DiverXO

Placere nebuna cu David Munoz si al sau DiverXO

“E atat de bun incat innebunesc de placere” – la modul cel mai sincer, credem ca orice chef isi doreste sa auda aceasta exclamatie, alaturi de un sir de reactii care sa confirme placerea pe care o simt cei care-i savureaza preparatele. Tocmai de aceea, clipul de mai jos ilustreaza perfect acest lucru. Video-ul este facut pentru promovarea restaurantului de 3 stele Michelin “DiverXO” din Madrid, ale carui meniuri sunt concepute de celebrul chef David Munoz.


Supranumit “noul copil teribil” din domeniul culinar spaniol, David Munoz (34 de ani) este un chef atipic, care a reusit alaturi de echipa sa de tineri bucatari sa realizeze o performanta deosebita – restaurantul sau DiverXO a primit in luna noiembrie a anului trecut 3 stele Michelin, cea mai inalta distinctie a ghidului omonim, lucru cu care nu se pot lauda decat 8 restaurante din Spania. Cu un look nonconformist ale carui marci sunt creasta mohawk si niturile de lemn din urechi, Munoz a fost pasionat de gatit de la o varsta frageda. Si-a facut ucenicia in bucatariile diverselor restaurante din Madrid, dupa care s-a perfectionat in locatii culinare de lux londoneze, precum Hakkasan si Nobu.

Atmosfera din DiverXO este la intersectia dintre neobisnuit si ciudat – un stol de fluturi negri se intinde pe pereti si pe tavan, iar la mese troneaza porcusori zburatori. Restaurantul are 30 de locuri si un personal de 32 de oameni, iar o cina poate dura pana la 4 ore, timp in care trebuie sa fii pregatit sufleteste pentru cel mai bizar rasfat pe care l-au intalnit papilele tale. Un exemplu ar fin combinatia de frisca, boabe de cafea, capsuni si pui de calamar.

munoz

Este de notorietate reactia cunoscutului host de televiziune Anthony Bourdain, care, inainte de experienta gustativa la DiverXO, a catalogat mixul bucatariilor chinezesti, japoneze, italiene, frantuzesti si spaniole folosite de Munoz, ca fiind “cu siguranta groaznic”. Dupa ce a fost servit cu o budinca neagra cu oua de prepelita, servita intr-un cosulet pentru dim sum, in care se ascundea o ureche de porc bine prajita, Anthony a spus “Imi iubesc sotia, apoi fiica si apoi mancarea aceasta”.

 

 

 

Sursa: nytimes.com

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu