Pizza Margherita homemade. Cum sa faci si tu prima ta pizza in...

Pizza Margherita homemade. Cum sa faci si tu prima ta pizza in casa

Hai sa vorbim despre pizza. Ca e oricum omniprezenta in viata noastra, insa nu pe-atat de des intalnita in cuptorul nostru.

Si eu am fugit multa vreme de a face pizza in casa, amintindu-mi de cele facute de mama cu un blat gros si o si mai groasa umplutura. Si cumva am fugit de asta, pana am ajuns sa fac o pizza a casei cu un blat super subtire si de cele mai multe ori doar cu sos de rosii si vreun tip de branza – o clasica pizza Margherita.

SAMSUNG CSC

Si daca eu am facut-o, o puteti face si voi. Si e chiar fun de facut si se poate personaliza la infinit. Bacon, mozzarella, carnati, parmezan, telemea, ou fiert, ansoa, masline, busuioc, ciuperci, iarasi ciuperci, pui, porc si-orice alt animal sau alt ingredient ti-e in gand si-n pofta.

De ce ai nevoie pentru o pizza mica, probabil suficienta unui singur individ infometat:
230 grame faina
1/8 lingurita drojdie uscata
1 lingurita sare de mare sau orice alta sare iti sare in ochi
2 linguri  de malai
circa 200 ml apa
200 grame mozzarella
3-4 linguri de sos de tomate / rosii pasate / bulion / pasta de rosii / ce ai

SAMSUNG CSC

Cum se face aceasta pizza mica, probabil suficienta unui singur individ infometat:
Intai iti incingi cuptorul la 190 de grade si-apoi porti o conversatie cu tine insuti. O pizza nu e chiar atat de grea de facut si stii ca n-are cum sa-ti iasa rau. Aduna-te si treci la treaba.

Intr-un castron amesteci faina cu sarea, drojdia si malaiul, urmand sa transferi cate putina apa si sa incepi sa amesteci aluatul. Rezultatul final trebuie sa fie o bila compacta si usor lipicioasa de aluat. Daca ai timp – dar cine are zilele astea? – lasa aluatul sa se odihneasca si sa creasca 2-3 ore. Daca nu ai timp, intinde-l pe o suprafata presarata cu o mana in plus de faina si adu-l in forma in care vrei sa-ti iasa pizza.
Eu am fugit iar de exemplul mamei, pizza dreptunghiulara, si ma tot chinui sa imi aranjez aluatul intr-un rotund aproape perfect. Si mai imi place sa-i fac si margini ca sa ma simt pițar adevărat.

SAMSUNG CSC

Am manjit aluatul cu sosul meu de tomate, am mai presarat si nitel piper si sare, am rupt fasii a mea mozzarella și-am lasat apoi pizza pe ”mana” cuptorului, vreme de 25-30 de minute. Si ca sa fiu sincera pana la capat, am mancat-o la micul-dejun, ca mi-s rebela eu asa.
Deci, esti gata sa infrunti pizza?

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu