Hai sa vorbim despre pizza. Ca e oricum omniprezenta in viata noastra, insa nu pe-atat de des intalnita in cuptorul nostru.

Si eu am fugit multa vreme de a face pizza in casa, amintindu-mi de cele facute de mama cu un blat gros si o si mai groasa umplutura. Si cumva am fugit de asta, pana am ajuns sa fac o pizza a casei cu un blat super subtire si de cele mai multe ori doar cu sos de rosii si vreun tip de branza – o clasica pizza Margherita.

SAMSUNG CSC

Si daca eu am facut-o, o puteti face si voi. Si e chiar fun de facut si se poate personaliza la infinit. Bacon, mozzarella, carnati, parmezan, telemea, ou fiert, ansoa, masline, busuioc, ciuperci, iarasi ciuperci, pui, porc si-orice alt animal sau alt ingredient ti-e in gand si-n pofta.

De ce ai nevoie pentru o pizza mica, probabil suficienta unui singur individ infometat:
230 grame faina
1/8 lingurita drojdie uscata
1 lingurita sare de mare sau orice alta sare iti sare in ochi
2 linguri  de malai
circa 200 ml apa
200 grame mozzarella
3-4 linguri de sos de tomate / rosii pasate / bulion / pasta de rosii / ce ai

SAMSUNG CSC

Cum se face aceasta pizza mica, probabil suficienta unui singur individ infometat:
Intai iti incingi cuptorul la 190 de grade si-apoi porti o conversatie cu tine insuti. O pizza nu e chiar atat de grea de facut si stii ca n-are cum sa-ti iasa rau. Aduna-te si treci la treaba.

Intr-un castron amesteci faina cu sarea, drojdia si malaiul, urmand sa transferi cate putina apa si sa incepi sa amesteci aluatul. Rezultatul final trebuie sa fie o bila compacta si usor lipicioasa de aluat. Daca ai timp – dar cine are zilele astea? – lasa aluatul sa se odihneasca si sa creasca 2-3 ore. Daca nu ai timp, intinde-l pe o suprafata presarata cu o mana in plus de faina si adu-l in forma in care vrei sa-ti iasa pizza.
Eu am fugit iar de exemplul mamei, pizza dreptunghiulara, si ma tot chinui sa imi aranjez aluatul intr-un rotund aproape perfect. Si mai imi place sa-i fac si margini ca sa ma simt pițar adevărat.

SAMSUNG CSC

Am manjit aluatul cu sosul meu de tomate, am mai presarat si nitel piper si sare, am rupt fasii a mea mozzarella și-am lasat apoi pizza pe ”mana” cuptorului, vreme de 25-30 de minute. Si ca sa fiu sincera pana la capat, am mancat-o la micul-dejun, ca mi-s rebela eu asa.
Deci, esti gata sa infrunti pizza?

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata