Tuturor ne plac pisicile, chiar daca o recunoastem sau nu, chiar daca pretindem ca suntem iubitori de caini, pentru ca aceste feline domestice sunt extrem de dragute si au o personalitate aparte, rar intalnita la alte animale.

Poza 1Exista chiar si persoane care au alergie la pisici, dar tot nu rezista tentatiei de a le mangaia, de fiecare data cand au ocazia sau cand dau peste o rasa de pisici rar intalnita sau foarte inedita, cum ar fi pisicile himalayene.

Pisicile himalayene sunt specifice Muntilor Himalaya, dupa cum specifica si numele acestora, dar au devenit extremd e populare in intreaga lume, datorita turistilor care vizitau aceasta parte a globului si se indragosteau de ele, aducandu-le acasa, in diferite tari ale lumii.

Citeste si despre pisicile persane

Blana acestei rase este predominant alba, dar exista si diverse alte nuante, ciocolatii, de liliac, albastrui sau rosiatic, care ofera o diversitate menita sa infrumuseteze si mai mult aceste pisici extrem de dragalase.

Avand in vedere blana lor foarte lunga si pufoasa, acest lucru vine si cu un pret de platit pentru stapan, care va avea de strans in urma acestei pisici, insa momentele de bucurie oferite de acest animal de companie nu pot fi cuantificate.

Recunoscuta oficial ca rasa in anul 1957 si odata cu organizarea concursurilor speciale dedicate acestei rase, pisicile himalayene au ajuns sa fie din ce in ce mai populare, iar astazi sunt una dintre cele mai apreciate rase de pisici de pe intreg globul, dar si una dintre cele mai scumpe.

Caracterul acestor pisici le face sa fie foarte posesive si geloase, iar tocmai de aceea trebuie sa ii oferi o doza destul de mare de atentie pentru a o mentine mereu fericita si jucausa, pe langa mancarurile ei preferate.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata