Pisicile birmaneze sunt o rasa de pisici extrem de frumoasa si foarte populara la nivel global, aceasta regansindu-se pe toate continentele. Comunitatea iubitorilor de pisici birmaneze este atat de mare si de infocata, incat anual au loc sute de concursuri nationale si internationale dedicate strict acestei rase.

Poza 1

Birmanezele sunt foarte usor de identificat datorita blanii lor aproape monocolore, avand ca semne distinctive fata si coada care vor fi mereu intr-o culoare diferita fata de restul blanii, care de regula este alba sau crem.

Aceste pisici se regasesc si cu blana gri, albastrui, ciocolatiu si liliac, dar cele mai intalnite exemplare sunt in crem, urmat apoi de alb, cu coada maronie sau neagra.

Poza 3

Modul de ingrijire al acestor pisici nu este unul foarte strict sau complicat, ele necesitand totusi o baie saptamanala si o periere ocazionla pentru a mentine aspectul regal al acestor feline domestice cu o postura foarte gratioasa.

Pisicile birmaneze au fost recunoscute pentru prima data ca rasa in anul 1925, in Franta si se considera ca aceasta rasa a fost dusad in Europa in Statele Unite ale Americii, in aproximativ aceeasi perioada, insa abia in anii 1960 s-au organizat primele concursuri unde au avut drept oficial de participare.

Avand un comportament foarte linistit, aceste pisici sunt ideale pentru cei care isi doresc un simplu animal de casa, care sa fie elegant si in acelasi timp jovial, dar care sa poata sta pe canapea si sa fie mangaiat fara a zgaria.

Comportamentul si postura acestor pisici le fac sa iasa in evidenta ca rasa in randul felinelor de talie mica dedicate companiei si tocmai de aceea sunt atat de populare, indragite si apreciate la nivel international.

Poza 2

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata