beko_produse_de_gatit_

Fie ca suntem pasionate de gatit, fie ca petrecem timp in bucatarie uneori pentru a crea mese delicioase pentru cei dragi, putem organiza spatiul, aparatele si obiectele din bucatarie intr-un mod eficient.
Ordonarea tacamurilor
Pentru o mai buna organizare, tacamurile pot fi asezate intr-un suport special, de plastic sau lemn, la indemana; suportul poate fi sub forma unui sertar sau sub forma unor agatatori deasupra aragazului. Aceasta optiune este preferata atunci cand aragazul este insotit de o hota care impiedica aburul si grasimea sa ramana in aerul din bucatarie.
Asezarea cratitelor si tigailor
Asezarea vaselor de gatit este cel mai eficient realizata in apropierea aragazului – fie in dulapul de langa, fie in dulapul de deasupra, daca hota permite instalarea acestuia. Vasele pot fi ordonate dupa cat de des sunt folosite – in fata cele utilizate zilnic, iar in spatele dulapului cele utilizate mai rar.
Partea metalica a hotei poare servi ca suport pentru obiectele magnetice mici utilizate in bucatarie sau pentru a sustine un set de carlige pentru ustensile de gatit usoare.
Asezarea veselei si a paharelor
Acelasi principiu poate fi aplicat pentru farfuriile, canile, bolurile si paharele folosite zilnic – acestea pot fi asezate pe rafturi mai joase, cele mai inalte fiind destinate veselei sau paharelor utilizate pentru ocazii speciale sau mese in familie.

beko_produse_de_gatit_aragaze_
Amplasarea aparatelor din bucatarie
Bucatariile moderne contin o serie de aparate, roboti si ustensile electrice care usureaza prepararea bucatelor, scad timpul dedicat gatitului si diminueaza efortul depus in pregatirea unei mese. Pentru o buna functionare si pentru prelungirea vietii aparatelor se recomanda asezarea aragazului in preajma ferestrei pentru a elimina mirosurile de mancare. In acelasi timp, chiuveta apropiata de aragaz face curatenia mai usoara. In ceea ce priveste robotii de bucatarie si aparatele mici, acestea stau cel mai bine pe rafturi deasupra nivelului aragazului pentru a nu se aseza grasime pe ele in timpul gatitului.
Vase decorative si servete de bucatarie
Pentru ca nici aspectul estetic nu poate fi uitat, decorarea bucatariei se poate realiza prin simpla expunere a vaselor decorative in dulapurile deschise sau cu usi din sticla transparenta. De asemenea, servetele de bucatarie pot fi o pata de culoare – acestea pot fi ordonate pe usa aragazului sau agatate pe perete cu ajutorul carligelor cu ventuza.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata