Teoria evolutiei si Big Bang-ul sunt reale iar Dumnezeu nu este „un magician cu o bagheta magica”, a declarat Papa Francisc, scrie The Independent.
Intr-un discurs sustinut la Academia Pontificala de Stiinte, Papa a facut o serie de comentarii despre care expertii spun ca au rol de punct final pus „pseudo teoriilor” creationiste incurajate, in opinia unora, de predecesorul acestuia, Benedict XVI.

.
Papa Francisc a explicat ca teoriile stiintifice nu sunt incmpatibile cu existenta unui creator, argumentand ca din contra una o implica pe cealalta.
„Cand citim despre Creatie in Geneza, ne supunem riscului de a ne imagina ca Dumnezeu e un fel de magician, cu o bagheta magica, capabila sa faca orice. Dar nu este asa. El a creat fiintele umane si le-a lasat sa se dezvolte in contextul legilor interne pe care le-a daruit fiecaruia pentru a atinge implinirea.” a spus Papa Francisc.

.
“Big Bang-ul, pe care il consideram originea lumii, nu contrazice interventia creatorului divin, mai degraba, o impune. Evolutia in natura ei nu este incompatibila cu notiunea de creatie pentru ca evolutia are nevoie de crearea acelor lucruri care se evolueze,” a adaugat Suveranul Pontif.

francis

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata