Nike a batut palma cu unul dintre cele mai cool branduri japoneze pentru crearea unei colectii capsula de 8 piese feminine, care sa includa si incaltaminte sport, consemneaza Business of Fashion si qz.com.

Sacai este renumit pentru inovatia pieselor sale , iar printre admiratorii sai se numara Karl Lagerfeld si editorii de moda Anna Wintour si Suzy Menkes.

Sursa foto: qz.com
Sursa foto: qz.com

Chitose Abe, fondatorul si directorul creativ Sacai, s-a specializat de-a lungul timpului in combinatii eclectice, cum ar fi mixul materialelor industriale si lana groasa. Nu este de mirare, avand in vederea ca ea si-a facut ucenicia in atelierul unor maestri ai inovatiei precum Junya Watanabe si Rei Kawakubo de la Comme des Garçons.

“Ma atrage ideea de a creea hibrizi din materiale si forme noi pentru a avea ca rezultat un obiect comod si purtabil”, a declarat Chitose Abe la conferinta de presa care a anuntat colaborarea dintre Sacai si Nike.

Ceea ce este foarte interesant este faptul ca sotul acesteia, Junichi Abe, creatorul brandului Kolor, tocmai a semnat un contract cu rivalul Nike, Adidas, pentru o colectie asemanatoare, dedicata barbatilor.

 

 

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata