Mini Frittatas (mini-omlete) cu bacon si cascaval

Mini Frittatas (mini-omlete) cu bacon si cascaval

Stim cu totii ca micul dejun reprezinta cea mai importanta masa a zilei si tocmai de aceea este bine sa ne luam portia necesara de vitamine si proteine in fiecare dimineata, pentru a avea energie pentru tot restul zilei. Printre cele mai populare si comune alegeri in materie de mic dejun se numara cerealele cu lapte sau iaurt, ceaiurile, cornurile, mezelurile si ouale.

In tari precum Franta, Italia si Spania micul dejun este mai dulce, pe cand in tarile balcanice se merge foarte multe pe mezeluri si lactate (mic dejunuri mai satioase). Ei bine, pentru astazi iti propunem o reteta mai satioasa, dar foarte gustoasa: mini-omlete cu bacon si cascaval.

(Aceasta reteta se poate prepara si pentru un pranz sau chiar o cina, nu este obligatoriu sa fie servita doar la micul dejun)

www.myrecipes.com
www.myrecipes.com

De ce ai nevoie:
100 de grame de ceapa maruntita
250 de grame de bacon maruntit (sa nu fie gras)
150 de grame de branza cheddar (cu nivel scazut de grasimi)
2 linguri de arpagic proaspat, maruntit
1 jumatate de lingurita de cimbru uscat
1 jumatate de lingurita de piper negru
4 albusuri de oua
1 ou
Ulei

Cum se prepara:
Preincalzeste cuptorul la 350 de grade.

Intr-o tigaie pune putin ulei si caleste ceapa pana cand devine usor crocanta, dupa care adauga bacon-ul si mai amesteca pentru aproximativ 2 minute. Lasa aceasta compozitie la racit pentru aproximativ 5 minute. Combina restul de ingrediente care ti-au ramas, intr-un bol mai mare si amesteca-le foarte bine cu un tel. Adauga peste acestea bacon-ul si ceapa si continua sa amesteci pana cand devine o compozitie compacta si omogena.
Imparte intreaga compozitie in niste recipiente (sau o tava) speciale pentru briose si pune-le in cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se pot servi alaturi de niste sos de rosii facut de casa sau chiar un sos de usturoi (daca se serveste la pranz sau la cina). Pofta buna!

NU EXISTA COMENTARII

Lasa un comentariu