Daca esti la inceput in domeniul exercitiilor pe banda, afla ca acestea te vor ajuta sa iti simplifici calea spre exercitiile cardio. Amersi si alergatul pe banda au un impact mai scazut din punct de vedere al intensitatii sportului, deoarece te lasa sa iti setezi singura viteza cu care o faci; astfel intensitatea este o chestiune pe care o controlezi in functie de nevoile, puterea si abilitatile tale.

Sursa foto: www.fitsugar.com
Sursa foto: www.fitsugar.com

Ce este de retinut: inainte sa incepi sa faci astfel de exercitii, este mai mult decat recomandat sa consulti un doctor, in special daca ai anumite boli, rani sau folosesti medicamente care ti-ar putea afecta si mai tare starea de sanatate, in combinatie cu mersul / alergatul pe banda.

Cum se procedeaza:

Va trebui sa respecti fiecare pas al exercitiilor, gasindu-ti rezistenta si intensitatea potrivita pentru tine. Intra aici sa gasesti mai multe detalii legate de normele pe care este bine sa le urmezi.

Mergi sau alearga pe banda doar cat simti ca poti si opreste-te mai devreme decat ti-ai stabilit, daca nu te mai simti confortabil sau sau simti ca ai lucrat prea mult si prea intens.

Incearca sa iti faci un obicei din a repeta procesul de exercitii macar de trei ori pe saptamana; ideal ar fi sa ajungi la sedinte a cate 30 de minute.

Relaxeaza-ti corpul dupa ce ti-ai facut exercitiile.

Mersul si alergatul pe banda sunt printre cele mai placute exercitii fizice, daca stii cum sa le structurezi; este important sa nu depui mai mult efort decat simti ca poti duce, dar in acelasi timp sa nu renunti doar pentru ca ai inceput sa transpire putin.

Daca urmezi toti pasii necesari si reusesti sa iti stabilesti un program care sa ti se transforme intr-o rutina, exista toate sansele sa iti faca placere si pe langa asta, iti vei tonifia si corpul si iti vei duce stilul de viata spre unul mai sanatos. Desigur ca este necesar sa ai grija si la modul in care te alimentezi.

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata