Dupa ce a colaborat cu Lady Gaga si Jay-Z, artista contemporana si performera Marina Abramovic isi doreste sa realizeze urmatorul sau proiect artistic impreuna cu regizorul fimelor “Nymphomaniac” si “Antichrist“,  Lars von Trier. Marina si-a exprimat admiratia pentru regizorul danez intr-o emisiune a postului national suedez de televiziune: “Draga domnule Lars von Trier, cred ca sunteti unul dintre cei mai intriganti regizori din lume si de aceea as dori foarte, foarte mult sa lucrez cu dumneavoastra “.

Abramovic a mai adaugat ca fascinatia pentru Trier a inceput cu momentul in care a vazut filmul acestuia “Breaking the Waves”.
Trier reuseste sa aduca actorii cu care lucreaza la limita nebuniei si deoarece sunt un artist performer, inteleg foarte bine aceasta tehnica”, a adaugat Abramovic.

Marina Abramovic

Sursa- pinterest.com
Sursa- pinterest.com

Marina Abramovic si-a inceput cariera de artist-performer la inceputul anilor ’70 si si-a castigat de atunci renumele de “bunica performance-ului”, spectacolele sale fiind de fiecare data sursa unor polemici in lumea artistica. Unul dintre cele mai cunoscute performance-uri ale sale ramane “The Artist is Present” de la Metropolitan Museum din New York, in care, pe parcursul a trei luni, Abramovic a stat nemiscata la o masa. Pe scaunul din fata sa, vizitatorii se puteau aseza si interactiona vizual cu artista.

Lars von Trier

Sursa- pinterest.com
Sursa- pinterest.com

In ceea ce priveste colaborarea cu Trier, a carui invitatie artista de orgine sarba a incheiat-o prin “Nu ma respingeti, domnule Trier. Daca cineva ma respinge, pentru mine este doar inceputul”, Abramovic va avea de asteptat. Recent, regizorul a anuntat ca isi va concentra toata atentia pe noua sa serie TV “What Jack Built” .

Cateva din instalatiile si performance-urile Marinei Abramovic:

Sursa- pinterest.com
Sursa- pinterest.com

The Artist is Present“. In cadrul acestui proiect, fotograful italian Marco Anelli a imortalizat toti vizitatorii care i-au stat alaturi Marinei Abramovic, printre care s-au numarat si fostul iubit si partener de performance al Marinei, artistul german Ulay (Uve Laysiepen) si Lady Gaga.

Prev1 of 5Next

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata