Un articol publicat de iflscience.com a scos la iveala faptul ca sentimentul de recompensa pe care-l experimentam in momentul in care retinem un cuvant nou elibereaza in creier substante asemanatoare cu cele secretate in timpul sexului. Nu-i de mirare de ce exista atat de multi fani ai scrabble-ului si ai cuvintelor incrucisate.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

Specialisti de la doua universitati din Spania si Germania au facut un studiu pe 36 de adulti folosind o tehnica numita rezonanta magnetica functionala. Astfel, ei au scanat activitatea cerebrala a subiectilor in momentul in care acestia incercau sa invete sensul unor cuvinte noi. Rezultatele au dovedit faptul ca procesul de invatare activeaza in creier o zona numita striatum-ul ventral sau centrul placerii, responsabila pentru sentimentele de recompensa si motivatie.

Sursa: Pinterest.com
Sursa: Pinterest.com

 

Aceeasi zona se activeaza in timpul sexului sau cand se consuma o mancare foarte buna.
Functia limbajului este cea care ne desparte de lumea animala, insa mecanismul de invatare a vorbirii de la varste fragede demonstreaza faptul ca oamenii au nevoie de comunicare. Cu acest nou studiu s-a aflat si motivul pentru care ei sunt determinati pe parcursul vietii sa isi dezvolte vocabularul si sa invete mai multe limbi straine.

Tags : limbajsex

Leave a Response

Inscrie-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Instaglam!

adresa de email nu va fi distribuita niciodata